Hoppning
7 mars 2020 22:10

Dubbelt Emanuelsson i Riders League-premiären

DubbelsegerPremiären för årets upplaga av ATG Riders League reds under lördagen i Kungsbacka, där 1,35-serien i år fått sällskap av en femstjärnig 1,50-serie med samma namn. Men det blev bara en ryttare som stod som segrare - Emma Emanuelsson red hem en dubbel när hon vann båda klasserna.

Dubbelt Emanuelsson i Riders League-premiären
Emma Emanuelsson vann ATG Riders League dubbelt upp i Kungsbacka. Här sitter hon på 1,50-vinnaren Chaploon. Foto: Fredrik Jonsving

I den avgörande winning round i högsta klassen blev det en satsning på felfritt som gav Emma Emanuelsson segern med Chaploon (val -10, e Chacco-Blue-Cartoon, uppf Gestutet Lewitz, äg Bo Emanuelsson & Markus Lönnroth) – ekipaget var långt ifrån snabbast men nollrundan gav dem segern, före Richard Idenius och Hatshie Ter Damme.

I 1,35-serien blev det istället en uppgörelse som handlade om tiondelar, då fem ekipage var felfria – mellan ryttarna i topp tre skiljde det endast fyra tiondelar. Här satt Emma Emanuelsson på Joyful (SWB sto -10, e Careful-Turban Rose, uppf/äg Daniel Ahlberger) som var helt med i svängarna.

För de båda segrarna fick Emma prischeckar på totalt 80 000 kronor.

Resultat ATG Riders League 1,50

Resultat ATG Riders League 1,35

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden