Hoppning
24 februari 2018 10:38

Dubbelvinnaren tvåa efter grafikfel i Krafftfinalen

GHSTysklands hittills överlägsna Max Haunhorst trodde att det räckte med att vara felfri för finalseger. Grafiken bedrog honom och det blev en slutlig andraplats för den tidigare dubbelvinnaren i Krafft Young Rider Cup. Janelle Larsson tog snyggt hem tredjeplatsen för värdnationen medan Teike Carstensen segrade.

Dubbelvinnaren tvåa efter grafikfel i Krafftfinalen
Segerekipaget i Krafft Young Rider Cup. Foto: Roland Thunholm

Efter tre dagars hoppning i Scandinavium korades till sist Krafft Young Rider Cup-vinnaren. Precis som i de två tidigare Krafftklasserna blev det tyskt i täten. Max Haunhorst med Chacarra vann de två andra dagarna, men nu var det hans landsmaninna Teike Cartsensen, 19, som var i topp och tog hem den slutliga finalsegern med 9-åriga Cadour.

– Det var verkligen en speciell känsla, arenan är cool och allt är väldigt bra här, säger  en lycklig Teike just efter segern.

Tre av de 18 finalekipagen redde ut grundomgången på bästa sätt och gjorde upp i omhoppningen. Janelle Larsson och Staralme Esc Z var först ut. Än en gång en prima runda av den unga talangen, men den här gången med ett nedslag på den oxer som var näst sist i omhoppningen.
– Det här är by far det största jag har gjort inomhus, säger 15-åriga Janelle som alltså red i YR-ligan istället för Morgondagens vinnare för juniorer.

180224janellelarssonstaralmert3
Janelle och hennes ”Sture”. Foto: Roland Thunholm

Teike Cartsensen följde upp med felfritt i sin omhoppning – men först visade grafiken på skärmarna hos såväl livesändande SVT som på arenan på fyra fel.

Det gjorde att den sista ryttaren Max Haunhorst, som alltså hade två segrar i ryggen, red till synes lugnt utan att ge klockan en riktig match,  samtidigt som sekunderna tickade på. Felfritt på drygt tre sekunder längre tid än ledaren gav Max Haunhorst en slutlig andraplats och inte den seger som han trodde sig ha säkrat.

På presskonferensen håller 17-åringen snyggt humöret uppe trots det retliga som just hänt i den prestigefyllda YR-finalen.
– Jag trodde att en clear round skulle räcka, men sedan hade ju Teike också varit felfri. Ändå är en andraplats trevligt.
Hur känns det nu efter missförståndet?
– Det kändes shitty först, men jag är glad ändå. Jag har vunnit två klasser och det har varit en perfekt helg på så vis, säger Max.

Resultat

180223maxhaunhorstrt
Två segrar och en andraplats för Max Haunhorst. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden