Hoppning, Ponny
30 december 2018 19:44

Ebba levererade i ponnyernas internationella Trophy-final

FramgångarÅrets FEI Jumping Ponies' Trophy är till ända. Efter tre rejäla finaldagar stod det klart att Ebba Danielsson red hem fjärdeplatsen.

Ebba levererade i ponnyernas internationella Trophy-final
Ebba och Dynamite Sparatcus i Mechelens strålkastarljus. Till höger syns Ebba med sitt silver från children-SM i somras. Foto: Privat och Roland Thumholm

FEI Jumping Ponies’ Trophy, ofta kallad ponnyernas världscup, består av tre kval på internationella stortävlingar under året och mynnar ut i finalen i Mechelen. Finalen blev ännu en framgång för den så vinnarvana 12-åringen Ebba Danielsson och Dynamite Spartacus.

Efter två dagars hoppning på världscupmeetinget i Mechelen väntade finalens final med två maffiga Grand Prix-rundor över 1,35-hinder. Ebba låg fyra inför sista dagen och behöll sin plats hela vägen in i mål. Hon blev fyra både i dagens GP och i den totala finalen.

– Jag är jättejättenöjd. Jag var lite nervös inför sista rundan eftersom jag inte har hoppat så många 1,35 med honom, men det kändes väldigt bra. Det var långa och stora banor, men min ponny har ju erfarenheten sedan innan, säger Ebba.

Firar 1-årsjubileum

Segern gick till irländska ekipaget Katie Power och Ghost Rider. Med ett nedslag i varje runda landade Ebba och Dynamite Spartacus (val, f 2006, imp Irland) på samma resultat som trean och det var tiden som avgjorde mellan dem.
– Visst är det lite surt, men mest är jag bara nöjd, säger Ebba som har flera ponnyår framför sig och satsar mot det största 2019.
– Jag vill gärna rida nationshoppningar, EM och den här finalen igen, säger Ebba om sina stora mål.

Ekipaget har hängt ihop precis ett år – familjen fick hem EM-meriterade Dynamite Spartacus på nyårsafton förra året.
– Då hade han precis hoppat den här finalen och kommit tvåa. Då kunde jag nog inte tro att jag skulle vara här nu och att det skulle gå så bra…

180711_falsterbo_jennyschwielerstaaf_mathildabohlin5
Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat, fotade i Falstebro. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Även det så välmeriterade ekipaget Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat (NF hingst f-06 e Miclas Activ-Kantje’s Ronaldo, uppf Åsa Heldemar), som bland annat var med i EM-silverlaget i augusti, hade som bekant kvalat in till finalen. De hade också gått vidare till dagens GP som var öppen för de 15 bästa ekipagen efter de två tidigare finaldagarna.

Mathilda hade stolpe ut i den första omgången i dag och var inte bland de tio som fick hoppa om avgörandet i omgång 2. Hon landade på plats 13 i totalen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden