Dressyr
23 april 2019 08:40

Efter branden: Sönke Rothenberger och Cosmo gör comeback

TillbakaTvå månader efter branden, som kostade några av familjen Rothenbergers hästar livet, gör EM-silverekipaget Sönke Rothenberger och Cosmo comeback på tävlingsbanan.

Efter branden: Sönke Rothenberger och Cosmo gör comeback
Sönke och Cosmo på OS 2016. Foto: Roland Thunholm

Det var tidigt på morgonen den 28 februari som en stor brand drabbade dressyrfamiljen Rothenbergers anläggning i Tyskland. Fem hästar dog i branden. EM-silverhästen Cosmo räddades ur lågorna av Sönke Rothenberger och Ridsport har tidigare berättat hur Cosmo följde med sin ryttare ut ur stallet utan att ens ha grimma på sig.

Nu, nästan två månader efter branden, ska ekipaget göra comeback på tävlingsbanorna. De tävlar på Horses and Dreams i Hagen, som för de fyrstjärniga dressyrekipagen inleds med Grand Prix på torsdag. Sönke och Cosmo var förra året trea i GP:n på samma tävling och vann Specialen.

Horses and Dreams blir duons första tävling sedan VM där de var trea i GP:n och fyra i Specialen. Sönke är även anmäld med Santiano R, som nyligen debuterade internationellt på den trestjärniga dressyren i Nieuw en Sint Joosland.

Kort efter tävlingen, närmare bestämt den 5 maj, håller Sönke Rothenberger clinic i Enköping (läs mer om det här).

Även flera svenskar tävlar i Hagen. På hoppbanan syns Irma Karlsson och Douglas Lindelöw. Till den fyrstjärniga dressyren är Patrik Kittel anmäld med Well Done de la Roche, likaså Therese Nilshagen med Dante Weltino Old, Charlotte Haid Bondergaard med Roberto des Frettes, Antonia Ramel med Brother de Jeu och Juliette Ramel med Buriel K.H.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-