Sport
20 november 2018 13:35

Efter helgens poäng: Svenskarna klättrar mot världscupfinalen

VärldscupkollI de västeuropeiska världscupligorna har det blivit en hel del svenska poäng. Världscupsäsongen har bara börjat, men med senaste helgens placeringar klättrade några blågula mot finalen i Göteborg – spana in här hur de ligger till just nu.

Efter helgens poäng: Svenskarna klättrar mot världscupfinalen
Scandinavium, just här i Frölunda Indians färger, är platsen där de bästa världscupryttarna gör upp i finalen i april. Foto: Jorma Valkonen

I den västeuropeiska världscupligan i dressyr har tre av tio kval ridits. De nio främsta från ligan får slutligen rida världscupfinalen i Göteborg i början av april.

Med sin sjätteplacering med Don Auruello i lördags klättrade Tinne Vilhelmson Silfvén till nionde plats på 27 poäng. Tinne rider under vintern vidare i USA och där får hon tillgodoräkna sig världscuppoäng från två starter – full poäng för placeringen vid första tillfället och halva poängantalet vid andra tillfället.

Charlotte Haid-Bondergaard ligger tia på 23 poäng från två tävlingar i centraleuropeiska ligan. Patrik Kittel och Natalie Oldfors ligger på delad elfteplats med 20 poäng vardera. Antonia Ramel ligger på plats 16 med 17 poäng efter sin superdebut i Lyon och Rose Mathisen är 37:a med 9 poäng från premiären i Herning.

Gunilla Byströms 7 poäng från centraleuropeiska ligans kval i Tallin lägger henne på plats 43. Dorothee Schneider leder den västeuropeiska dressyrligan på 50 poäng.

Stephanie klättrar

Från hoppningens västeuropeiska världscupliga får de 18 främsta efter de 13 världscupkvalen hoppa finalen i Göteborg. I tabellen klättrade Stephanie Holmén ordentligt genom sin femteplats med Flip’s Little Sparrow i söndags. Hennes tidigare tre poäng utökades till 15 och det innebär 20 plats just nu, när fem omgångar har hoppats.

Peder Fredricsons nya poäng, nu totalt 22, sköt upp honom till tionde plats och han är bästa svensk i tabellen just nu. Douglas Lindelöw som inledde världscupsäsongen med seger ligger på delad plats 14 med 20 poäng.

Petronella Andersson ligger på plats 26 med 11 poäng efter en sjätteplats i Verona, Irma Karlsson är på plats 31 med 9 poäng från Lyon och Henrik von Eckermann är 44:a med 5 poäng.  Steve Guerdat leder på 41 poäng.

Redan i helgen är det dags för nya världscupkval i Madrid och nya chanser till poäng. Tre svenskar hoppar: Peder Fredricson, Irma Karlsson och Henrik von Eckermann.

Ställning just nu dressyr
Ställning just nu hoppning

Dressyr
Irma Karlsson, här med Chacconu, är en av säsongens svenska världscuphoppare. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden