Hoppning
15 februari 2023 06:20

Emanuelsson och Landeblad uttagna till GHS

StartklaraMed en vecka kvar till tävlingsstart fylls startfälten på med svenska hoppryttare till Gothenburg Horse Show. Senaste tillskotten är två ryttare som förbundskaptenen hoppas mycket på.

Emanuelsson och Landeblad uttagna till GHS
Amanda Landeblad laddar för start i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

Redan för en månad sedan stod det klart vilka svenska ryttare som tagits ut för att rida de internationella klasserna i Scandinavium. Efter helgens sista kval vid tävlingarna i Borås är nu även finalisterna i ATG Riders League, Arena Youth Tour och Lövsta Future Challenge Jumping U25 klara för Gothenburg Horse Show. Men det tar inte stopp där – ytterligare två ryttare har nu fått klartecken för att rida i Scandinavium.

Med en vecka kvar till tävlingsstart står det klart att Emma Emanuelsson och Amanda Landeblad går in i det internationella startfältet. Bägge gjorde bra ifrån sig i Borås och Amanda Landeblad ingår i landslagets B-trupp. Emma Emanuelsson ingår i utvecklingsgruppen.
– Ett jätteroligt besked att ge. Det är ryttare som är med i landslagstrupper och som har presterat bra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

– Både Emma och Amanda är ryttare som vi hoppas kunna ta ut för landslagsuppdrag senare i år och att de får den här ytterligare erfarenheten på den här typen av tävling är väldigt bra, säger Henrik Ankarcrona.

”Viktig för utvecklingen”

Emma Emanuelsson vann stort i Göteborg redan 2014 när hon tog hem segern i Gothenburg Trophy med Titan, men för Amanda Landeblads del är det första gången hon rider de internationella klasserna.

– Så klart är det ett glädjerus! Det är inte lätt att komma in på de här tävlingarna och få den erfarenheten som man vet är så viktig för utvecklingen för både mig och min häst. Man strävar hela tiden efter att bli bättre och att få den här chansen känns otroligt. Och att det är på hemmaplan också gör det extra kul, säger Amanda Landeblad.

– Scandinavium är en av mina favorittävlingar. Som tävlingsmännniska vill man ju alltid vara med när man har formen och hästarna för det, och jag känner att hästarna varit i väldigt jämn och fin form under en längre tid så detta beskedet känns som ett väldigt fint kvitto för hela mitt team, säger Emma Emanuelsson.

Gothenburg Horse Show – hemsida

Tävlingarna inleds onsdagen den 22 februari med ATG Riders League, Arena Youth Tour och SWB Trophy. De internationella klasserna startar torsdagen den 23 februari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden