Nyheter
8 augusti 2023 16:35
Ridsportplus

Emma Kåberg om drömjobbet: ”Wow, vilken möjlighet”

SatsningFör dressyrtalangen Emma Kåberg fanns det inga frågetecken, efter studenten skulle det bli häst till 100 procent. När drömjobbet dök upp var hon inte sen att tacka ja. "Jag tror att det ger mycket för framtiden att vara i stall dygnets alla timmar", säger Emma efter sitt andra arbetspass.

Emma Kåberg om drömjobbet: ”Wow, vilken möjlighet”
Emma Kåberg fortsätter satsa med Carla. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Att det skulle bli hästar på heltid stod klart för Emma Kåberg långt innan hon tog studenten, vilket var anledningen att 19-åringen pratade med familjen Laustsen från Gunnarlunda under SM.

– Jag pratade framför allt med Patricia och frågade om hon hade något ställe att rekommendera som kunde pass mig som person. Hon föreslog att jag kunde komma och prova jobba hos dem. Wow, vilken möjlighet, tänkte jag, förklarar Emma som såg det som självklart att tacka ja.
– Jag kände att får jag den här chansen finns inget annat än att tacka ja. Jag känner familjen och vet att jag tycker om dem och hur de tar hand om sina hästar. Det kändes bara positivt.

Försatt satsning

Emma har lämnat en lysande ponnykarriär bakom sig som sedan gått över i junior-år med EM. 2023 är ryttarens första år som young rider och även i år har hon ridit EM där hon bland annat slog till med personbästa under laginsatsen. Jobbet på Gunnarlunda blir en del av den fortsatte satsningen.

– Jag kommer fortsätta tävla Carla och satsa mot mästerskap. Här får jag möjlighet att träna för Patricia varje vecka, det kommer hjälpa mig mycket med kontinuitet, att någon har ett öga på mig och kan hjälpa till. Det ger mig också möjlighet att rida andra typer att hästar, jag ser fram emot att rida mer unga hästar och lära mig det. Jag tror att det ger mycket för framtiden att vara i stall dygnets alla timmar.

I söndags gick flyttlasset till Gunnarlunda där både Emma och Carla kommer bo. I storm och ösregn gjorde Emma sin första dag på nya jobbet i måndags, som kommer innebära allt från in- och utsläpp till fodringar och att göra iordning hästar. Och så ridning såklart.

– Alla har varit så gulliga och omhändertagande, de förstår att jag är ny och inte vet vad alla hästar heter och hör hemma. Det har verkligen varit en bra start. Trots det dåliga vädret har det varit jättekul, det är som en liten familj, säger en glad Emma.

Att ta sig an jobbet på Gunnarlunda har varit helt utan förväntningar från Emma. Som det första riktiga hästjobbet ser hon framför allt emot att lära sig mer och utvecklas som ryttare och hästmänniska.

– Jag tar det som det kommer. Jag försöker ta in och lära mig så mycket som möjligt för att öka min kunskap om hästar. Förhoppningsvis utvecklas jag som ryttare och fortsätter utvecklas med Carla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden