Dressyr
1 januari 15:38
Ridsportplus

Envishet ledde till köp av topphästen

Favorithästen"Jag var helt såld när jag såg honom första gången. Det är mitt livs favorit". Det säger Christian Vang-Lauridsen om VM-guldhästen Marshall-Bell.

Envishet ledde till köp av topphästen
”Han hade de mest fantastiska bakben jag sett”, säger Christian Vang-Lauridsen om Marshall-Bell som tog lag-VM-guld i år. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

–Han hade de mest fantastiska bakben jag sett och hans galopp var häpnadsväckande, säger Christian Vang-Lauridsen.

När han till sist fick lägga beslag på guldägget var det inte första försöket.
– Jag hade försökt köpa honom tidigare, men det blev köp på auktionen i mars 2015, när han var tre år. Jag har aldrig tvekat att han skulle bli en topphäst. Jag är förvånad över att andra människor inte kunde se hans, enligt mig, uppenbara kvaliteter.

Christian och Vivi Vang-Lauridsen hade Marshall-Bell i sju år.
– Han har bara gett oss glädje. Det har varit en ära att äga och utbilda en häst som Marshall. Jag hoppas att Nicola Ahorner kommer att få mycket framgång med honom.

Försäljningen väckte stor uppmärksamhet

Försäljningen av Marshall-Bell precis före det stundande världsmästerskapet väckte stor uppmärksamhet, eftersom Daniel Bachmann Andersen då stod utan häst.

Men den österrikiska köparen skickade ödmjukt tillbaka hästen till Daniel så att de skulle kunna genomföra mästerskapet tillsammans. Det visade sig med facit i hand vara ett lyckosamt drag, Marshall-Bell blev en del av det danska laget som tog hem lagguldet i VM.

Fakta

Marshall-Bell

  • Fakta: Valack, född 2012 e Blue Hors Don Romantic u Medini-Bell ue Michellino.
  • Uppfödare: Nicolai Jepsen och Tina Christoffersen, som också bl a fött upp den godkända hingsten Giovanni-Bell. Andreas Helgstrand gick in som delägare maj 2021.
  • Såld: 2022 till den österrikiska U25-ryttaren Nicola Ahorner.
  • Karriär: Tävlad första gången som 5-åring på nationell nivå i Danmark av Michala Damm-Frydenberg. Hon tävlade honom fram till 2019 och 2020 tog Daniel Bachmann Andersen över tyglarna. Debuterade internationell Grand Prix i april 2021 på 72,935 procent. I maj samma år tog han brons i de danska mästerskapen och lagbrons på EM. I år blev det lagguld på VM och en nionde plats individuellt.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 20/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden