Hoppning
25 februari 2018 15:03

Så gick det i Europafinalen

UPPDATERAS LÖPANDEHenrik von Eckermann vann Europafinalen. Följ klassen bit för bit.

Så gick det i Europafinalen
Henrik och Mary Lou flög fram. Foto: Roland Thunholm

Mary Lou är fantastisk”. LÄS SEGERINTERVJUN MED HENRIK HÄR

16.49 Henrik von Eckermann vann igen! Andra året i rad med Mary Lou och totalseger i västeuropeiska ligan. Segerintervju och mer information här hos Ridsport inom kort!

16.42 Marcus Ehning gick för det ordentligt. Snabbast i dag, men med ett ner. Philipp Weishaupt utgick medan Luciana Diniz rev ett hinder på väg mot mål.

16.39 Ledartiden håller i sig, Michael Whitaker in på andra plats. Nicola Philippaerts in på tredje plats.

16.34 Henrik von Eckermann upp i ledning!

16.31 Ett ner för Evelina Tovek. Robert Whitaker slog till med felfritt.

16.28 Dags för omhoppning i världscupen i Göteborg. För Sverige hoppar Evelina Tovek/Castello och Henrik von Eckermann/Mary Lou. Nio andra ryttare är med i matchen, bland andra Robert och Michael Whitaker samt Olivier och Nicola Philippaerts.

Douglas Lindelöw slutade tolva och får fem världscuppoäng och avancerar i tabellen. Totalt 40 poäng med god chans på final. Peder Fredricson blev nummer 14 med H&M Zaloubet och Rolf-Göran Bengtsson  blev nummer 15 med Oak Groves Carlyle.

16.16 Peder Fredricson och H&M Zaloubet rev ett av banans värsta hinder att riva – det absolut sista. Fyra fel för ekipaget. Elva ekipage är klara för omhoppningen som börjar snart.

16.05 Kvalvinnarna Luciana Diniz och Fit For Fun hade mer fun. Noll fel. Två Whitakers i omhoppnigen får sällskap av två Philippaerts då Olivier följde efter brorsan Nicola in i omhoppningsmatchen tillsammans med H&M Legend of Love.

15.59 Marcus Ehning är en av de ryttare som, just efter svenskarna, får allra mest applåder av den ständigt glatt påhejande svenska publiken. Prickfritt protokoll med en Comme Il Faut i prima form och omhoppning för den trefaldiga världscupfinalvinnaren. Landsmannen Philipp Weishaupt med LB Convall hakade snabbt på, precis lika prickfritt.

Wcmarcusehningcommeilfautrt
Tysken blev åttonde ryttare till det slutliga avgörandet i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

15.50 Tre till ekipage till omhoppning:  Edwina Tops-Alexander och Inca Boy van’t Vianahof, Michael Whitaker och JB’s Hot Stuff samt Nicola Philippaerts och H&M Harley vd Bisschop. Sju av 20 är felfria hittills.

15.39 Förra årets Europafinalvinnare är med i matchen! Felfritt för Henrik von Eckermann och Mary Lou 194 och nu gör de snart sällskap med sina kollegor Evelina och Castello i avgörandet.
– Det var på tiden att jag fick en felfri runda på den här tävlingen. Nu ska jag försöka vinna omhoppningen, säger den nöjda svensken.

Wchvearylourt2
Game on! Foto: Roland Thunholm

15.33 Franska Aldrick Cheronnet och Tanael des Bonnes blev tredje ekipage till omhoppning. I övrigt varierar det mellan 4 och 12 fel för ekipagen, inte ofta ett nedslag på något av EM-hindren i trekombinationen prytt av svenska sommarblommor över diagonalen med 1,60-oxrar in och ut.

15.22 Robert Whitaker säkrade en omhoppning. Gårdagens GP-vinnare, nu med Catwalk, betade av världscupbanan bit för bit med felfritt resultat. Andra felfria i klassen efter Evelina.

Wcrobertwhitakercatwalkrt
Vinnarsugen igen? Robert Whitaker felfri i mål. Foto: Roland Thunholm

15.18 Mer svenskt, nu Douglas Lindelöw och Zacramento. Bakbommen på den 1,65 meter breda oxern nummer sju föll.
– Jag vet inte vad som hände, han hoppade ju jättejättefint, säger Agnetha Lindelöw just efter.

Nu väntar en spännande väntan för Douglas som ligger precis kring finalgränsen – ska fyra fel räcka för nya poäng som ger en skjuts till Paris? Sju ekipage i mål och bara Evelina Tovek som är felfri.

W>cdouglaszacramentort
Dougals och Zacramento. Foto: Roland Thunholm

15.15 Det är gott om svenskar på banan i början av klassen. Zürich-vinnarna Stephanie Holmén och Sparven fick med sig två ner, 5C och det guldfärgade räcket 10A. Åtta fel.

Wcstephaniesparvenrt
Stephanie och Flips Little Sparrow. Foto: Roland Thunholm

15.09 Förra klassens unga vinnare Irma Karlsson, nu med  Ida van de Bisschop, gick i mål på åtta fel i sitt livs andra världscup.

15.05 Rolf-Göran Bengtsson och Oak Groves Carlyle debuterade i världscupen. Ett nedslag på 5B i trekombinationen och en klart godkänd debut.

15.02 Europafinalen i hoppningens världscup är igång. Evelina Tovek och Castello var först ut och drämde till med felfritt.
– Jag är jätteglad och nöjd. Nu ser jag fram emot omhoppningen, säger Evelina just efter den felfria insatsen.

Texten uppdateras löpande.

SVT1 och SVT Play sänder med start klockan 14.45. SVT Plays sändningssida
Betalkanalen FEI-tv sänder med start 14.50.

Start- och resultatlistor
Komplett ställning just nu
Mary Lou är fantastisk”. LÄS SEGERINTERVJUN MED HENRIK HÄR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-