Avelsnyheter
14 juni 2023 08:23

Familjen som är Årets uppfödare

UtmärkelsDe har fött upp många hopphästar som går svår klass. Nu utses familjen till Årets uppfödare.

Familjen som är Årets uppfödare
Lina och Fredrik Linell med sin uppfödning och vinnare av Breeders för 5-åringar 2022. Foto: Roland Thunholm

Det är SWB som berättar om utmärkelsen som i år delas ut för tolfte gången.

Det är familjen Linell som utses till Årets uppfödare efter att i decennier varit framgångsrika uppfödare av hopphästar och tagit upp ett flertal av dem i svår klass. 

Pappa Göran Linell la grunden till familjens avel. Nu har sönerna Fredrik Linell och Martin Linell med familjer tagit över verksamheten med uppfödning, tävling, utbildning, försäljning och seminstation.

En av de mest kända av familjens uppfödningar är Texas (SWB val f.2011 e Tornesch u Pangea e Robin Z) som tävlar i internationell femstjärnig Grand Prix hoppning med segrar och placeringar och blivit fransk mästare med franska Pénélope Leprevost.

Vid bruksprovet 2022 godkändes Lloyd (SWB hingst f 2018 e London u Chavatina e Chacco-Blue) och han motsvarade sedan förväntningarna med ett livslångt godkännande vid årets bruksprov. Lina Linell lotsade Pacific (SWB sto f 2016 e Kannan u Panthalassa (SWB) e Cardento) till seger i Breeders Trophy.

Utmärkelsen består av ett stipendie från Agria Djurförsäkring på 30 000 kronor som kommer att delas ut i samband med SWB Equestrian Weeks i höst. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden