Dressyr
30 juni 18:54

Fem svenska guldmedaljer till pararyttarna på NBM

ParadressyrFem guldmedaljer – det är vad de svenska pararyttarna tar med sig hem från Nordisk Baltiska mästerskapen i Danmark.

Fem svenska guldmedaljer till pararyttarna på NBM
Det svenska paradressyrlaget fick stå överst på pallen. Foto: Privat

Nordisk-Baltiska Mästerskapen i dressyr och paradressyr har pågått denna vecka i danska Skaarup. Av åtta möjliga guldmedaljer tog det svenska paradressyrlaget hand om fem stycken.

Redan under första dagen på NM inledde Sverige med två guld, ett silver och ett brons i onsdagens Grand Prix A. Anita Johnsson och Currant LA tog hand om det första guldet i Grad I och Louise Etzner Jakobsson med Goldstrike BJ tog det andra guldet i Grad IV. Renee Claesson-Ribring och Zapp VS tog sedan silver i Grad III och Lotta Wallin med Questionmark tog brons i Grad V.

I torsdagens lagklass blev det guld till Sverige i Grand Prix B för Anita Johnsson, Louise Etzner Jakobsson, Renee Claesson-Ribring och Lotta Wallin.

I de avslutande kürfinalerna på fredagen slog svenskarna till med ytterligare två svenska guld genom Louise Etzner Jakobsson och Lotta Wallin.

Resultat NM paradressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden