Hoppning
11 oktober 11:53

Fina placeringar för Mauritzson och von Essen

InternationelltPå andra sidan Atlanten har världscupsäsongen redan dragit igång och i helgen reds deras andra omgång, där det fanns svenskt i prislistan genom Hanna Mauritzson - se hennes ritt här. I Europa var det Angelie von Essen som stod för helgens toppnotering, med en tredjeplats i Grand Prix på Horse of the Year Show.

Fina placeringar för Mauritzson och von Essen
Angelie von Essen hoppade hem en fin tredjeplats i Storbritannien. Foto: Roland Thunholm

39-åriga Hanna Mauritzson är lite av en doldis här hemma, då hon sedan ett tiotal år är stationerad i USA. Hon gjorde sina två första världscupstarter under 2016 och är nu tillbaka på nivån med en ny häst, 13-årige Unique Star (e Niagara d’elle-Cassini I, äg Ritz Fuente LLC) som hon tog över i februari 2019.

I helgens världscupomgång i Sacramento var ekipaget placerade som nia i klassen med 22 starter, efter en fyrfelsrunda. Placeringen gav henne åtta poäng på världscuprankningen för den nordamerikanska ligan.
Resultat världscupen Sacramento

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Hanna Mauritzson (@swedeequine)

Horse of the Year Show i brittiska Birmingham avslutades med en Grand Prix över 1,60-hinder på söndagskvällen. Här var Angelie von Essen i fin form och tog hem tredjeplatsen med Daniel (KWPN -08, e Heartbreaker-San Patrignano Mister), som hon nu var tillbaka i sadeln på. Ekipaget tävlade ihop under flera år innan tyglarna togs över av brittiskan Millie Allen i februari 2020.

Resultat Grand Prix Horse of the Year Show

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden