Sverige
4 augusti 2018 07:43

Flera brott i foderbristens spår

TorkanIllegal foderimport och stöld av halmbalar - kriminaliteten i foderbristens spår fortsätter.

Flera brott i foderbristens spår
Två hektar skördades och stals i juli - och foderbristen har lett till flera brott. Arkivbild: Sandra Dombrovsky/Istock

Ridsport har tidigare berättat att polisen varnar för stölder och bedrägerier i torkans spår då allt flera djurägare börjar bli desperata i sin jakt på grovfoder.

Nu berättar ATL att en lantbrukare fick 35 storbalar halm stulna från en åker i Laholm häromdagen. Det är andra gången en lantbrukare i området drabbas av en sådan stöld, tidigare har en lantbrukare blivit av med 15 storbalar som låg pressade på ett fält.

I mitten av juli drabbades en kvinna av en stöld i form av att någon eller några stal hennes oskördade hö på en 2 hektar stor åker.

I grovfoder som importerats från Estland till Norge hittades benknotor och mögel. Många svenska djurägare importerar också foder från Estland och i detta fallet hade fodret sålts till två gårdar nära den svenska gränsen.

De norska myndigheterna har nu dragit in tillståndet för den norska foderimportören. Denne tvingas också samla in fodret som hen har sålt för att skicka det till destruktion. Det här berättar Land.

Här kan du läsa om vad du ska tänka på om köper grovfoder utomlands.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden