Avelsnyheter
2 oktober 2019 18:49

Första hoppningen klar på Breeders Trophy

SWB Equestrian WeeksDen andra veckan av SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy på Flyinge är nu i full gång. På onsdagen reds den första omgången för de 5- och 6-åriga hopphästarna och det blir ett stort gäng som nu är vidare till omgång 2.

Första hoppningen klar på Breeders Trophy
Ett av 5-årsekipagen som går vidare är Olof Smith med Skylander VS (SWB, hingst, e Stolzenberg -Cassini II, uppf/äg Viksbergs Säteri AB Foo: Roland Thunholm

Tre omgångar väntar innan 5- och 6-årsvinnarna i hoppning kan koras på Breeders Trophy och i dag var det dags för den första av dem.

Bland 5-åringarna stod 50 stycken på startlinjen. 21 av dem passerade mål på prickfritt protokoll och drygt en handfull på bara ett eller två tidsfel.

Fyra fel eller mindre gäller för att få hoppa vidare i omgång 2 och detta lyckades 43 ekipage med.

Equestrian Sport
Sofia Farman har med inte mindre än tre hästar till omgång 2 i 6-års Breeders. Här rider hon stoet Ulla Bella Hästak (SWB e Bonaparte Z-Dirco Hästak, upp Hästak AB, äg Farman Showjumpers AB) Foto: Roland Thunholm

Nästan alla 6-åringar vidare

37 stycken 6-åringar kom till start och 20 av dem inledde årets Breeders Trophy felfritt.

Ekipage med 12 fel eller mer i första omgången kvalificerar sig inte till omgång 2. Det betyder att 35 ekipage är vidare från dagens omgång.

6-års finalen är också ett kval till Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar som avgörs i samband med Göteborg Horse Show.

Omgång 2 rids för både 5- och 6-åringar under torsdagen.

Resultat 5-åringar omgång 1

Resultat 6-åringar omgång 1

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från hoppningen vid SWB Equestrian Weeks (16)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden