Avelsnyheter
6 oktober 2019 10:28

Miss Blue 7-årig champion: ”En mycket personlig häst”

SWB Equestrian WeeksCarl-Walter Fox fick äntligen vinna Breeders. Det gjorde han tillsammans med Lotta Perssons uppfödning Miss Blue. "Jag hade lite tur, men det måste man också ha," säger ryttaren.

Miss Blue 7-årig champion: ”En mycket personlig häst”
Carl-Walter Fox och Miss Blue på väg mot seger i Breeders för 7-åringar. Foto: Roland Thunholm

7-åringarnas final gick på söndagens morgon över 1,40-hinder.

Vi är så glada för henne. Det är en häst man fäster sig vid. Carl-Walter Fox om Miss Blue.

Det var åtta ekipage som hade kvalificerat sig dit och tre av dem var felfria i grundomgången och gjorde upp i en omhoppning.

Torrada var först ut, riden av Josefine Hallengren. Det blev ett nedslag på en hyfsat snabb tid. Carl-Walter Fox och Miss Blue (SWB sto f 2012 e Plot Blue-Aram, uppf Westfield Horse KB, äg Westfield Horse) var nästa ekipage att utmana men kom fick inte till något perfekt flyt.

Stoet var i ett par hinder och ett föll. Tiden var dock lite snabbare än Torradas.
– Jag hade lite tur, men det måste man också ha. Men så typiskt att riva första hindret, det lägsta på hela banan. Samtidigt är det bra får då vet man att man måste rida på sen, säger ryttaren.

– Samtidig blev jag lite förvånad för hon brukar inte riva.

Nedslag för Creme Caramel

När Joel Andersson red in på Creme Caramel skulle alltså en felfri runda räcka till seger. Det blev dock ett nedslag på näst sista hindret och tiden var långsammast av de tre i omhoppningen.

7-årigt champion blev alltså Miss Blue, riden av Carl-Walter Fox. Det innebar första Breederssegern både för ryttaren och uppfödaren/ägaren Lotta Persson.
– Det är tredje generationen av mina uppfödningar. Mamman var väldigt hållbar och tävlade högt upp i klasserna, fortsätter Lotta Persson som bor utanför Helsingborg och just nu inte har någon aktiv uppfödning.
– Jag väntar på Miss Blue nu och fortsätter med henne sedan när hon har tävlat.

Personligt sto

Både ryttaren och uppfödaren beskriver stoet, som har tävlat internationellt under året och vunnit en 7-årsklass i Polen, som väldigt personlig med mycket energi.
– Stå still med henne kan man lägga ner, säger Carl-Walter Fox som ska fortsätta rida och tävla det lilla stoet.
– Vi är så glada för henne. Det är en häst man fäster sig vid, säger ryttaren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från hoppningen vid SWB Equestrian Weeks (16)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden