Ponny
4 april 2022 11:44

Första ponnymätningen i södra Sverige

HelsingborgStrömsholm har kunnat ta emot ponnyer för internationell mätning sedan början av året, men nu finns det även en plats i södra Sverige för de som vill kunna tävla internationellt med sina ponnyer. Om några veckor är det dags för den första mätningen på djursjukhuset i Helsingborg.

Första ponnymätningen i södra Sverige
Djursjukhuset i Helsingborg är nu en godkänd plats för internationell ponnymätning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Jeanette Flensburg

Fredagen den 22 april är det dags för den första internationella ponnymätningen i södra Sverige – något som har varit efterfrågat, då det tidigare endast har varit på Strömsholm som man har kunnat mäta ponnyerna på svensk mark tidigare. Enligt Ridsportförbundet är mätningen i första hand öppen för svenskregistrerade ponnyer, men i mån av plats kan även utländska ponnyer mätas.

Ridsportförbundet skriver att de subventionerar kostnaden för mätningen med 1000 kronor per svenskregistrerad ponny – detta är en del av det som kallas ”återstarten av ridsporten 2022”, där man med hjälp av stöd från regeringen ska komma igång med idrotten igen efter coronapandemin. Man får själv bekosta klinikbesöket på 500 kronor.

Ponnyn behöver vara FEI-registrerad – men det finns inget krav på FEI-pass – för att få mätas.

Läs mer hos Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden