Hoppning
10 juli 2018 06:04

Global Champions Tour till Stockholms Stadion

InternationelltDen internationella stortävlingen Longines Global Champions Tour och Global Champions Tour kommer till i Stockholms Stadion i juni nästa år.

Global Champions Tour till Stockholms Stadion
Stockholms Stadion blir platsen när Global Champions Tour kommer till Sverige. Pressbild

Det blir första gången som en omgång av Longines Global Champions Tour och Global Champions Tour går i Stockholm.  Under fyra dagar kommer ryttare från hela världen att bjuda Stockholm och Sverige på ridsport på den anrika arenan, Stockholms Stadion. Det här berättas i ett pressmeddelande från arrangören.

Tävlingen har gjort sig känd för att ta ridsporten till vackra platser i bland annat Paris, Berlin, Shanghai, Doha, Madrid, Rom och Miami Beach. Nu föll valet på Stockholm Stadion för att sätta en ny modern glans över en historisk plats i ridsportsammanhang.

Stockholm Stadion har en över 100-årig historia när det gäller ridsport, och har sedan den byggdes varit värd för OS 1912, OS 1956 och ryttar-VM 1990.

Stockholms stad samarbetar
Evenemanget kommer arrangeras i nära samarbete med Stockholms stad.
– Vårt mål är att ständigt locka stora globala evenemang till Stockholm. Det finns ett väldigt stort hästintresse i Stockholmsområdet, därför känns det extra spännande att kunna presentera Longines Global Champions Tour och GCL både för stockholmarna och samtidigt locka hit en internationell publik, säger Karin Wanngård (S), Finansborgarråd Stockholms stad, i pressmeddelandet.

Stockholm Horse Week
Vid sidan av huvudtävlingarna i LGCT och GCL kommer konceptet Stockholm Horse Week att utvecklas för att bredda, inspirera och skapa en folkfest med hästen i fokus. Det blir bland annat en satsning på en internationell dressyrtävling samt tävlingar för unga ryttare upp till 25 år inom hoppning och dressyr.

Longines Global Champions Tour och Global Champions League rids i Stockholm den 13-16 juni 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden