Hoppning
2 december 2017 20:09

Grevlunda regerade – första Friends-bilen till guldduon

UPPDATERAD 22.00Skulle den första bilen på Friends hamna hos Grevlunda eller hos Grevlunda? Med radarparet Peder Fredricson och Stephanie Holmén i topp i Volkswagen Cup var det ingen tvekan om saken.

Grevlunda regerade – första Friends-bilen till guldduon
Foto: Mikael Persson/MiP Media

22.00 Dagens andra internationella hoppklass var en 1,40 som avgjordes strax efter bilklassen 1,50. Bertram Allen, som tidigare år har varit makalöst framgångsrik på Friends, segrade med It’s Me. Marlon Modolo Zanotelli och Rock’N Roll Semilly knep andraplatsen, före två svenskar: Evelina Tovek och Beezie samt Robin Ingvarsson och Cute S.

Peder och Allan i topp

20.00 Inför över 11 000 personer på Friends arena blev Volkswagen Cup något av en Grevlundaduell. Det ganska nya men framgångsrika ekipaget Stephanie Holmén och Peders förra tävlingspartner Flip’s Little Sparrow tog tidigt ledningen efter att ha varit såväl snabba som felfria över Peter Lundströms 1,50-bana.

Till sist återstod bara några få ryttare och då var det dags att visa vilket ekipage som är bäst i Europa: Peder Fredricson och H&M All In (val, f 2006, e Kashmir Van Schuttershof -Andiamo Z , uppf Bas Huybregts, äg Stuteri Arch). Ljudlöst och lekande lätt klippte de hinder efter hinder på ett par sekunder snabbare tid och som på beställning fick de taket att lyfta på Friends när alla fans jublade.

Årets första segerbil landade därmed med god marginal hos Grevlundagården. Medan Peder knep bilen värd drygt 230 000 kronor tog Grevlundagårdens andra duo med sig drygt 140 000 hem till stallet.

24463101_10155914581473535_871068758_o
Radarparet trivs tillsammans både i stallet och på podiet.

– Jag är jätteglad för vårt stall och vårt team – bästa tänkbara placeringarna, säger Peder strax efter och var nöjd med sin guldhäst.
– Inne på banan i dag var han fokuserad, bättre än i går. Man kan tro att bara för att jag har vunnit EM så tar man sådant här lite för givet, men det gör man inte. Varje dag med hästar är en ny utmaning och det är alltid lika kul att vinna, säger Peder som faktiskt inte vet hur många bilar han har vunnit hittills.

Glad tvåa

”Steffi” är strålande nöjd med andraplatsen, men kunde förstås inte låta bli att pika chefen om att han puttade ner henne ett snäpp.
– Jag sa direkt efter till Peder, att ”åh, nu snuvar du mig på min första bil”, skojar Stephanie och berättar att hon rankar andraplatsen högt.
– Ja, det är jättestort såklart. Det är första gången jag rider internationellt här, säger hon vidare och lovordar Astrid Ohlins Sparven precis lika mycket som Peder.
– Vi tycker väldigt mycket om Sparven båda två. Personlighetsmässigt är hon en av mina favoriter genom tiderna, säger Peder.

Trea blev Harrie Smolders, Holland, med Cas 2 och fyra blev Evelina Tovek med Castello 194.

I morgon delas tre bilar ut, varav en till meetingvinnaren. Vem som är leading rider just nu? Peder Fredricson såklart, återigen följd av Stephanie Holmén på andra plats.

Sweden International Horse Show
Att Allan har vingar vet vi redan och nog flög han fram, till synes hur lätt som helst. Foto: Mikael Persson/MiP Media
171202pederallanrt
Peder och All In vann sin vana trogen. Foto: Roland Thunholm
Sweden International Horse Show
Det här ekipaget tog ledningen, men fick se sig slagna av stallkompisarna. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
Henrik von Eckermann gör sina andra nationella tävling med Belcanto Z. Ett ner och åttonde plats. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
Är det någon som kan det här med segergester är det ju Peder. Foto: Mikael Persson/MiP Media
Sweden International Horse Show
Ärevarv är inte riktigt All Ins melodi, men Peder hyllades på en ytterst lämplig stand in. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden