Sportnytt
29 november 2017 23:22

Storslam för Peder Fredricson på Ryttargalan

VinnareÄn en gång blev det storslam för Peder Fredricson och hans team. Tre priser krönte ett fantastiskt år och blev en prima uppladdning för Friends.

Storslam för Peder Fredricson på Ryttargalan
Peder är numera en väldigt van vinnare och hyllades med stående ovationer. Foto: Roland Thunholm

På förra Ryttargalan blev det fyra priser till Fredricsons: Morgondagens häst, Årets championattecken, Årets häst och Årets prestation. Då togs de emot av Lisen Bratt Fredricson medan Peder kurerade sig efter sin lunginflammation.

På årets gala kunde Peder Fredricson däremot vara på plats själv och ta emot tre tunga priser: Årets häst för All Ins räkning, Årets prestation tillsammans med silverlaget och Årets bragd för sin guldinsats på EM. Det jublades om och om igen för Europamästaren som hyllades med stående ovationer.
– Varje pris är lika roligt och vart och ett av dem har sin plats, säger Peder på frågan om något pris är viktigare än något annat.
– Det känns såklart jättekul och priserna är för hela mitt team och inte minst för min hästskötare Malin Henlöv. Jag hade velat hinna säga så mycket mer under tacktalen – det är så många involverade.

Årest prestation, ryttargalan 2017
Hopplandslaget visade upp sin interna gest under förbundskaptenens vakande öga. De stod för Årets prestation 2017. Foto: Roland Thunholm

Peder hann dock med att tacka bland annat sitt team, hästägare och häst-Sverige som har stöttat ekipaget på resan till guldet. På scen återupplevdes guldögonblicket och Peder berättade om känslan.
– När jag gick i mål och tittade upp på skärmen var det bara lättnad. På pallen var det glädje, men just då var det bara lättnad, säger Peder och konstaterar att alla hästmänniskor vet att det ibland inte blir som tänkt – men att det gick precis enligt plan den här gången.

I januari väntar nästa stora fest i form av Idrottsgalan och där har Peder chans på två priser: Jerringpriset och Årets manlige idrottare. Först återstår dock bland annat Sweden International Horse Show och Top 10-finalen i Genève. På båda två är H&M All In med.

Nu blir det en dags paus innan hoppningen tar vid i Friends arena på fredag. Vad All In kommer att säga om atmosfären i huvudstaden låter Peder vara osagt, men klart är att siktet är högt inställt.
– Jag ska försöka vinna, säger Peder som nog lär bjuda Friendspubliken på en show i världsklass om vi känner honom rätt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden