Sverige
18 mars 09:10

Hammarströms köper Lorensdals gård

GårdsköpVälkända ridsportfamiljen Hammarström expanderar i Skåne. Detta efter att de har köpt Lorensdals gård i Vellinge.

Hammarströms köper Lorensdals gård
Ingemar Hammarström och Anna Hammarstöm. Foto: Madeleine von Koch

Det är Anna och Eskil Hammarström som köper den tidigare hästgården och stuteriet Lorensdal genom sitt företag Mitt Hjärta. Detta berättar mäklarfirman Skånegårdar på sin webbplats.

Familjen Hammarström lämnade Hälsingland för Skåne och Höllviken 2016. Detta för att bland annat logistiken kring barnens tävlande skulle fungera bättre.

Lorensdal i skånska Vellinge har omvandlats till en företagsgård med uthyrning av kontorsplatser och arrangerande av events av de tidigare ägarna. ”Vi vill fortsätta att förvalta Lorensdal med respekt för dess historia och unika kvaliteter. Så småningom kanske vi också kan bidra med hälsoinriktade verksamheter, men det får visa sig framåt,” säger Eskil Hammarström till Skånegårdar.

I familjen Hammarström finns flera internationella hoppryttare, bland annat Ingemar Hammarström som har vunnit EM-guld för ponnyer medan storasyster Klara Hammarström också har blivit känd för en större publik genom sin artistkarriär.

SVT har också gjort tv-serie om den stora familjen.

Läs mer hos märklarfirman Skånegårdar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden