Hoppning
19 december 2021 20:04

Harry Charles efter drömsegern: ”Den bästa känslan”

Världscupen22-årige Harry Charles har redan hunnit med att rida ett OS och har åtskilliga medaljer från de fem mästerskap för unga som han har ridit. Men han rankar söndagens världscupseger inför en vrålande hemmapublik i London som sin största framgång: "Jag har varit här i alla år, detta är tävlingen jag verkligen har velat vinna," säger han.

Harry Charles efter drömsegern: ”Den bästa känslan”
Harry Charles red skjortan av det rutinerade startfältet i London. Foto: London International Horse Show

Det var den sjätte av västeuropeiska ligans tio omgångar som reds i London på söndagen.

Hon har allt jag önskar av en häst. Vår resa det här året är som en dröm som har blivit sann. Harry Charles.

Klassiska arenan Olympia renoveras och nu var tävlingarna i en betydligt större arena, ExCeL

Efter en rafflande omhoppning med flera britter stod det klart att 22-årige Harry Charles och Stardust (OS sto f 2010 e Chacco Blue-Con Air 7, uppf Gestut Lewitz, äg Princess Haya BINT Al Hussein och Peter Charles) tog hem segern.
– Det är den bästa känslan. Jag har varit här i alla år, detta är tävlingen jag verkligen har velat vinna. Det är min karriärs höjdpunkt, säger Harry Charles i ett pressmeddelande från arrangören.

– Hela teamet har gjort en makalös insats för att jag ska ta mig till denna punkt. Att ha alla de människorna bakom mig är otroligt.

”Fantastisk”

Han hyllar också sin häst som han har tävlat det här året.
– Hon är fantastisk och jag tror hon kan bli vad som helst. Hon är egentligen oerfaren på den här nivån men hon är så kvick i vändningarna. Hon har allt jag önskar av en häst. Vår resa det här året är som en dröm som har blivit sann.

 

Harry Charles, som är son till välkände brittiske hoppryttaren Peter Charles, kliver upp på andra plats totalt i världscupen efter söndagens seger endast 1 poäng efter ledande Denis Lynch, Irland. Bäste svensk efter sex omgångar är Jens Fredricson på plats åtta. De 18 bästa i ligan går vidare till världscupfinalen i Tyskland i början av april.

Nästa omgång rids i Basel, Schweiz, den 16 januari.

Resultat

Ställning, världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden