Världen
23 september 2020 12:38

Häst fastnade i kärr – flicka dog

OlyckaKanadensiska fälttävlansryttaren Zara Buren var ute och red med sin mamma när den tragiska olyckan hände. Hästen gick ner sig i sankmark och 14-åringen drogs ner under ytan och drunknade.

Häst fastnade i kärr – flicka dog
"Fly high Zara, fly high", lyder en av kommentarerna på Zara Burens Instagram. Foto: Arkivbild

Kanadensiska Zara Buren och hennes mamma var erfarna ryttare, men hamnade i okänd terräng vid en uteritt under tisdagen. Plötsligt klev 14-åringens häst ner i ett kärr och fastnade. Zara Buren lyckades ta sig av hästen, men gick själv ner sig i den sanka marken där hon försvann under ytan.

Trots en snabb insats drogs hon kort därefter upp utan livstecken. Hon fördes genast till sjukhus men alla återupplivningsförsök var förgäves, och hon dog av sina skador. Många minns nu den lovande unga fälttävlansryttaren i sociala medier. Det rapporterar Ridehesten.
– Världen har förlorat en ängel och ett ljus har släckts. Jag har inte bara förlorat min elev, utan också en god vän och jag kan inte förstå att det är sant, säger Holly Jacks-Smither som var flickans tränare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden