Sverige
4 augusti 2021 08:14

”Hästar var det enda som kändes viktigt”

SommarpratareUnder onsdagen rider Peder Fredricson individuell hoppfinal vid OS i Tokyo. Ungefär samtidigt sommarpratar hans andra hälft Lisen Bratt Fredricson om sitt liv med hästar. "Som vuxen har jag fått höra att jag kallades överklasshippie." Det säger Lisen som beskriver en strulig uppväxt, där hästarna var livlinan.

”Hästar var det enda som kändes viktigt”
Lisen Bratt Fredricson är sommarpratare i Sommar i P1 i dag onsdag. Hon kan också höras i Ridsports OS-podd. Foto: Emelie Samuelsson Radell

Med två OS, SM-guld och internationellt tävlande i bagaget sadlade Lisen Bratt Fredricson om till framgångsrik entreprenör inom hästsporten. Hon driver flera företag och är engagerad i både Falsterbo Horse Show och Jönköping Horse Show. Tillsammans med Peder Fredricson driver hon Grevlundagården på Österlen, där paret tar fram hästar med sikte på den absoluta toppsporten. Samtidigt som maken Peder rider individuell hoppfinal vid OS i Tokyo sommarpratar ridsportens mäktigaste kvinna, som hon röstats fram till, om sitt liv med hästar.

Sommarpratet sänds klockan 13.00 i Sveriges Radio under onsdagen, men du kan lyssna på det redan nu via spelaren nedan. ”Lisen Bratt Fredricsons program handlar om att inte gå ut grundskolan men ändå kunna försörja sig på egen hand hela livet.” Det skriver radion om Lisens sommarprat.

Lisen själv skriver på Instagram: ”Om du får för dig att lyssna – sätt dig gärna med ett barn eller ungdom. Det handlar mycket om dem.” Ridsport har också lyssnat, och vi får även till livs en spännande berättelse om Lisens hästresa. Bland annat får vi veta hur hon tog fram OS-hästen Casanova, hur nervositeten i sadeln varit hennes drivkraft och varför hon har anställt ”en späd liten person som rider som en hel karl”. Lisen pratar också om hur hjärtat slår fortare när Peder kommer gående mot henne – och hur hon inspireras av hans visionära tänk kring vad som skapar framgång i sadeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden