Hoppning
4 september 2021 18:57

Hästbesiktningen på EM klar – så här gick det

MästerskapDen obligatoriska andra hästbesiktningen för de hästar som ska gå söndagens individuella final på EM är avklarad.

Hästbesiktningen på EM klar – så här gick det
Catch Me Not S och Peder Fredricson fick klartecken för start i söndagens final. Foto: Kim C Lundin

De båda svenska finalhästarna Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf), som rids av Peder Fredricson, och Ermindo W (KWPN hingst f 2009 e Singapore-Carinjo, uppf A.P. De Wit, äg Nielsdotter AB och Stall Bengtsson), som rids av Rolf-Göran Bengtsson, blev godkända i lördagskvällens besiktning.

Ermindo W verkade extra sprallig i den värmande kvällssolen och gav Rolf-Göran Bengtsson lite att göra. Hingsten ligger på 16:e plats, medan Peder Fredricson är femma. Båda ekipagen ingick i Sveriges fjärdeplacerade lag tidigare i veckan.

Även ledande Leone Jei, som rids av Schweiz Martin Fuchs och är nybliven Europamästare i lag, såg ut att må alldeles prima.

Douglas Lindelöw avstod från att visa sin häst då han avstår från att rida finalen. Alla hästar som visades godkändes. Inte heller belgiske bronsmedaljören i lag, Jos Verlooy, visade sin häst. Flera av dem som närmast i tur efter de 25 bästa visade inte heller sina hästar, och den med lägst placering som kom med till finalen är plats 37, Ondrej Zvara, Tjeckien.

Söndagens final börjar klockan 14.00.

Start- och resultatlistor 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden