Hoppning, Ridsport Play
4 september 2021 18:11
Ridsportplus

Kolla klippet: Rolf-Göran Bengtsson inför finalen

MästerskapI morgon, söndag, är det dags för den individuella EM-finalen i tyska Riesenbeck. Rolf-Göran Bengtsson på mästerskapsdebuterande Ermindo W är en av två svenskar bland de 25 som har tagit sig dit. I den här filmen kan du se och höra den förre Europamästarens tankar kring finalen.

Kolla klippet: Rolf-Göran Bengtsson inför finalen
Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo visade klassen och var felfria även i EM:s andra hoppning. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W (KWPN hingst f 2009 e Singapore-Carinjo, uppf A.P. De Wit, äg Nielsdotter AB och Stall Bengtsson) ligger på 16:e plats med 9,96 fel inför söndagens EM-final.

Det kan vara lite tufft för hästar som inte har gått mästerskap att göra tre stora rundor tre dagar i rad så som det är på ett EM. Henrik Ankarcrona.

Peder Fredricson ligger femma och båda finalryttarna ingick i det fjärdeplacerade svenska laget. på EM i Riesenbeck.

Båda svenskarna rider hästar som mästerskapsdebuterar.
– Det kan vara lite tufft för hästar som inte har gått mästerskap att göra tre stora rundor tre dagar i rad så som det är på ett EM. Det kan vara det som gjorde att några av dem rev tredje dagen. Men jag kan inte se att vi skulle ha gjort något annorlunda för att förbereda dem för det, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Det handlar mycket om att de ska få rutin, säger Rolf-Göran Bengtsson, som själv har rutin så det räcker och själv har vunnit EM-guld en gång.

Se den filmade intervjun där Rolf-Göran Bengtsson både tittar bakåt på det som har hänt under detta EM och framåt mot den individuella EM-finalen och VM i Danmark nästa år nedan.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden