Dressyr
2 juli 15:52

Hattrick för mästarna – personbästa för Nilshagen i küren

InternationelltJessica von Bredow-Werndl TAF Dalera BB höll för favorittrycket och vann även söndagens femstjärniga kür på stortävlingarna i Tyskland.

Hattrick för mästarna – personbästa för Nilshagen i küren
Jessica von Bredow-Werndl och TAF Dalera BB fortsatte sitt segertåg i Aachen. Foto: Kim C Lundin

Först vann de meetingets Grand Prix, sedan ledde de Tyskland till seger i lördagens Nations Cup-avslutning.

På söndagen vann Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB (TRAKH sto f 2007 e Easy Game-Handryk, uppf Silke Druckenmüller, äg Béatrice A. Buerchler-Keller) även küren som satte punkt för den prestigefyllda tävlingen.

Flera tior

Segerekipaget fick ihop 90,820 procent och hölls som etta av alla domare. Det blev tior för bland annat en piruett och piaff och ännu en stor seger för ekipaget som har vunnit i stort sett allt de senaste åren.

Patrikl
Patrik Kittel och Forever Young HRH. Foto: Kim C Lundin
Theresel3
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD. Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel och Forever Young bjöd på en harmonisk kür som började med ett intensivt travprogram med många svåra övergångar. Även i galoppen fanns det utmaningar som att gå från ökad galopp direkt in i dubbelpiruett och därifrån direkt till tvåor på båge.

Ekipaget upprepade sedan samma sak fast med ettor. Avslutningen var också stark med passagesluta och piaffpiruett. Det blev 81,210 procent och en tionde plats i det 15 ekipage stora startfältet.

Härligt travprogram

Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD  började med lite blyga piaffer men visade sedan ett härligt travprogram där ekipaget såg ut att leka genom olika tempon i slutorna. De gick till exempel direkt från ökad trav till piaff.

Ekipaget visade också tvåor på båge. Trots ett missförstånd i ena piruetten slutade de på personbästa 84,250 procent och en sjunde plats, bland annat efter att ha inkasserat nior för ökningarna i både trav och galopp.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden