Sverige
23 mars 2021 14:11

Helgstrand: ”Jag vill se hur långt det går att driva en hästverksamhet”

MiljardbolagHan är på god väg att nå miljardomsättning med sitt företag Helgstrand Dressage, efter att ha öppnat upp flera nya anläggningar i Danmark, Tyskland och USA. Andreas Helgstrand har målet klart för sig - att bygga världens största hästföretag.

Helgstrand: ”Jag vill se hur långt det går att driva en hästverksamhet”
Andreas Helgstrand är inte bara framgångsrik som affärsman - det har blivit stora framgångar även på tävlingsbanan. Här är han i sadeln på Don Schufro under ärevarvet efter lagbronset på OS 2008. Foto: Roland Thunholm

Idag finns 650 hästar, utspridda på ett tiotal anläggningar runt om i världen, i företaget Helgstrand Dressage – vilket gör att Andreas Helgstrand närmar sig miljardomsättning i sitt företag.

– Hästnäringen är kanske den industri i världen med flest förmögna personer som gillar att spendera mycket pengar. Jag vill se hur långt det går att driva en hästverksamhet, säger Andreas Helgstrand i ett pressmeddelande från Hästföretagarforum, där han ska berätta mer om sin företagsresa den 1 april.

Vill bygga världens största hästföretag

Som nybliven OS-bronsmedaljör i lag 2008 gick Andreas Helgstrand från jobbet som beridare på Blue Hors till att starta upp Helgstrand Dressage, med fokus på att utbilda och sälja dressyrhästar. Då fanns inte tanken på att företaget skulle växa till vad det är idag – Helgstrand Dressage sysselsätter nu 250 medarbetare.

– En av framgångsfaktorerna med att lyckas i den här branschen är dels att ha flera riktigt bra, seniora personer i teamet och att sälja de bästa hästarna. Det är nog det vanligaste misstaget som hästföretagare gör – man snålar in på arbetskraften och behåller hästarna som har potential att skapa de bästa intäkterna, konstaterar Andreas Helgstrand.

Seminariedagen Hästföretagarforum arrangeras digitalt den 1 april, och kan följas av alla via direktsänd webb-tv. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden