Hoppning
4 februari 2012 12:06

Henrik opererad

Fjolårets EM-femma Henrik von Eckermann, som bröt ett nyckelben under torsdagens träning när hingsten Cristallo gick i vädret och föll baklänges med Henrik under sig, har opererats på sjukhus i Tyskland.

– Jag har fortfarande ont men mår väl ändå ganska bra med tanke på omständigheterna. Det vänstra nyckelbenet var av på mitten och nu har jag fått en metallplatta inopererad som binder ihop och ska påskynda läkningen, säger Henrik från sjukhuset, där han får stanna över helgen.

– Med tanke på att jag fick hästen över mig i fallet får jag nog vara glad att det bara blev ett brutet nyckelben.

Henrik ska få en skyddsväst som förhindrar att han lyfter armen alltför högt. Han berättar att doktorn sagt att han kan börja rida om två veckor. Sedan är det bara en vecka kvar till Scandinavium.

– Min målsättning är fortfarande att bli så pass bra att jag kan rida där. Ingen ryttare vill missa Scandinavium, säger Henrik.

Läs mer i Ridsport nummer 3 som är hos våra prenumeranter den 9 och finns i butik från och med lördag den 11 februari. Om du vill ha tidningen direkt hem i brevlådan, klicka HÄR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden