Avelsnyheter
14 april 2020 09:52

Holländska avelsindexen för 2020

AvelsindexNär KWPN släppte sina avelsindex för 2020 var det föga förvånande att avelsmatadorerna Jazz och Heartbreaker fortfarande befinner sig högst upp i listorna. De båda är dessutom inblandade som far eller morfar till flertalet av hingstarna som finns med i toppen.

Holländska avelsindexen för 2020
Dressyrmatadoren Jazz. Foto: Stoeterij Broere

Det handlar om hingstarna som har den högsta säkerheten när det gäller avelsindexet, 90 procent och över, där Jazz (-91, e Cocktail-Ulster) återigen toppar listan – något han har gjort i många år. Jazz är även far till tvåan Olivi, morfar till fyran Vivaldi, och far till femman och sexan på listan, Wynton och Johnson.

I gruppen strax under, där säkerheten i avelsindexet ligger på 80 till 89 procent, toppar Jazz-sonen Westpoint.

Heartbreaker hoppkung

På hoppsidan är det samma upprepning, Heartbreaker (-89, Nimmerdor-Silvano) behåller sin topposition även i år. Han är far till tvåan Padinus och femman Harley VDL, samt morfar till sexan Arezzo VDL.

Läs mer om de holländska avelsindexen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden