Hoppning
8 februari 2020 19:19

Janelle Larsson vann kvalet i GHS Young Rider Cup

NationelltPå lördagen hade ungdomarna sin sista chans att kvala till stortävlingarna i Scandinavium. Det blev Janelle Larsson som hoppade hem segern, och därmed säkrade sin biljett till Göteborg.

Janelle Larsson vann kvalet i GHS Young Rider Cup
Janelle Larsson och Staralme Esc Z på väg mot seger. Foto: Pernilla Hägg

Kvalet över 1,45-hinder på Borås Fältrittklubbs elittävlingar var det sjätte och sista kvalet och gick som en nationell klass.

23 ekipage gjorde upp och fem av dem var felfria i första rundan. Helsingborgsekipaget Janelle Larsson och Staralme Esc Z (ZANG hingst f 2005 e Stakkato-Ramiro, uppf Franz-Josef Jansen, äg Magdalena Larsson) var ett av fyra ekipage som var felfria även i andra rundan.

Ekipaget vann knappt över Andre Brandt/Tamdhu, Ronneby Ryttarförening som var nio hundradelar efter. Sara Appelqvist/Carinosa LS, Tosseryds Ryttarförening, blev trea.

De tio ekipage med mest poäng efter kvalet i Borås är klara för finalen i Göteborg om två veckor. Janelle Larsson låg sjua inför lördagens tävling och är därmed klar för final. Kajsa Björe toppar tabellen.

Resultat, GHS-kvalet Borås

Sammanställning innan sista kvalet i Borås

Regler GHS Young Rider Cup 

Sandra Carlsson Brenda Lee-4927
Sandra Carlsson dubbelsegrade i mellanfinalen som gick över 1,35-hinder. Här med segerhästen Brenda Lee. Foto: Pernilla Hägg

Mellanrundans final över 1,35-hinder hade 50 startande och blev ett segertåg för Värnamoryttaren Sandra Carlsson. Hon vann med Brenda Lee och blev tvåa med Vitra.

Resultat, mellanrundans final

Juri Sokolovski Järta-7131
Jüri Sokolovski och Järta fick ta täten i ärevarvet efter lördagens 1,45-klass. Foto: Pernilla Hägg

På lördagens kväll reds det också en 1,45-klass med 18 starter. Jüri Sokolovski, Skyrup Country Club Ryttarförening, vann tillsammans med Järta som en av fyra dubbelnollor.

Tävlingarna i Borås hade en 1,50-klass på fredagen och avslutas med en Grand Prix i morgon, söndag.

Resultat, 1,45-hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden