Hoppning
19 augusti 2021 12:20

Jönsson kommenterar EM – SVT sänder fyra dagar

MästerskapNär EM i hoppning drar igång den 1 september kan hela mästerskapet följas hemifrån, och det blir med en ny röst som guidar - Fredrik Jönsson, silvermedaljör med det svenska laget på VM 2018, kliver in i en annorlunda roll när han nu blir expertkommentator.

Jönsson kommenterar EM – SVT sänder fyra dagar
Fredrik Jönsson och Cold Play i lagfinalen på EM 2019. Nu får Jönsson en ny roll under kommande EM. Foto: Roland Thunholm.

Han har lång erfarenhet som toppryttare i både hoppning och fälttävlan, och efter att hans medaljhäst Cold Play fick tas bort i våras var EM-chansen borta – istället tar nu Fredrik Jönsson steget in i kommentatorsbåset, när han ska vara gästexpert under mästerskapet för SVT.

– Det ska bli spännande och kul med nya utmaningar. Det är klart att jag gärna hade varit med och tävlat, men nu ser jag fram emot att förklara vår sport inifrån ordentligt. Jag kan ju ha en del ”inside-information” och vill förmedla vår sport både till de inbitna fansen, men också till de som inte är det, säger han till SVT Sport.

Medaljchans även på EM

EM i hoppning avgörs i tyska Riesenbeck den 1-5 september, med ett svenskt lag bestående av Peder Fredricson/Catch Me Not S, Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W, Douglas Lindelöw/Casquo Blue, Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele och reserven Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z.

Fredrik Jönsson tror att Sverige kan stå på pallen om två veckor.
– Sverige har ett jättebra lag och goda medaljchanser. Det svenska laget ska åka till EM med målsättningen att ta en medalj.

Preliminära sändningstider

Onsdag 1 september
SVT1 10.50-15.00 – tidshoppning

Torsdag 2 september
SVT1 12.50-17.00 – laghoppning, omgång I

Fredag 3 september
SVT1 11.50-16.00 – laghoppning, omgång II FINAL

Söndag 5 september
SVT2 13.55-15.00 – individuell final, del I
SVT2 15.55-17.00 – individuell final, del II

SVT kommer även att sända från EM i dressyr och fälttävlan senare i höst.

Tidsprogram

Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden