Hoppning
20 juli 2021 18:36

Fredrik Jönsson har hittat en ny häst

Ny hästSedan Cold Plays bortgång har Fredrik Jönsson provridit runt 70 hästar. Det berättar han i ett klipp i SVT. Men nu har han fallit för en häst – som blir kvar i stallet.

Fredrik Jönsson har hittat en ny häst
Fredrik Jönsson intervjuas i SVT – missa inte intervjun (länk i texten nedan). Foto: Susanne Högdahl

Sedan i mars, när Cold Play skadade sig och fick avlivas, har Fredrik Jönsson letat ny topphäst. Och provritterna har blivit många.
– Sextio-sjuttio stycken. Normalt kanske jag hade provridit fem, säger Fredrik Jönsson i en intervju i SVT Sport.
Av dessa har fyra känts intressanta, berättar han.

När SVT Sport är på besök har han en av de fyra hästarna på prov. Conrad (f. -12 e. Contendros-Carano) har ett ganska starkt flyktbeteende, men det är något som Fredrik Jönsson verkar gilla.
– Det grundar sig i en försiktighet och det har man nytta av när man hoppar. Den är rädd för rätt mycket, men den kan hoppa stora hinder. Det har jag sett, förklarar han i klippet.

Nu ska Conrad bli kvar hos Fredrik Jönsson, enligt SVT.

För Ridsport bekräftar Fredrik Jönsson att hästen nu är ”hans”, eller rättare sagt, att den ägs av honom, Malin Josefsson och Sven Åke Lindberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden