Hoppning
20 mars 2021 09:24

Fredrik Jönsson om olyckan: ”Small till som om man knäcker en tjock gren”

IntervjuNu pratar hoppryttaren Fredrik Jönsson ut om händelsen som ledde till att hans mästerskapshäst Cold Play avlivades förra veckan. Detta i en intervju i Sydsvenskan. "Hela familjen har varit knäckt och framförallt så har det tagit hårt på Maria som varit Cold Plays hästskötare," säger han bland annat.

Fredrik Jönsson om olyckan: ”Small till som om man knäcker en tjock gren”
Fredrik Jönsson. Foto: Anna Nyberg

Det har gått en och en halv vecka sedan den tragiska händelsen då Fredrik Jönssons mästerskapshäst Cold Play (OLDBG val f 2008 e Contendro I-Argentinus uppf Guido Anneken, äg Lars Ingvarsson, Fredrik Jönsson) skadades så svårt att han fick avlivas.

Då bad ryttaren om att han och hans familj skulle få vara i fred med sin sorg.

Men nu publicerar Sydsvenskan en intervju med 49-åringen där han bland annat berättar om hur olyckan när han själv longerade Cold Play gick till:

Small till

– Jag har sett det hända en gång innan. På något vis satte han i hoven utan kontroll, kanske högg fast lite i marken och vred av det. Det small till som om man knäcker en tjock gren. Det är konstigt att det kan hända eftersom de hoppar så höga hinder, svänger snabbt och landar med tusentals kilo på de där små benen inne på banan.

– Hela familjen har varit knäckt och framförallt så har det tagit hårt på Maria som varit Cold Plays hästskötare.

 

I intervjun berättar Fredrik Jönsson också hur han nu i efterhand tänker kring de höga bud han fick på Cold Play efter ekipagets stora genombrott på VM i USA i 2018 då ekipaget ingick i svenska silverlaget.

”Min identitet”

Valackens väg till de stora banorna har inte varit spikrak, något som Ridsport har berättat om. Detta tas också upp i intervjun i Sydsvenskan:
– Han var en stor del av min identitet. Han har varit hos mig under hela hans karriär och han har gjort en stor del av min karriär. Det har ju varit honom allt kretsat runt. Det var mycket jobb med honom till en början, men därför kom vi också varandra väldigt nära, säger Fredrik Jönsson i intervjun där han trots allt också blickar framåt.

Hela intervjun i Sydsvenskan.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden