Ridsport Play
6 november 2021 19:02

Kolla klippet: ”Gåshudshingsten”

Dokumentär"Som en liten gullig hund. " Så beskriver Andreas Helgstrand känslan när han rider Jovian. Nu har Clipmyhorse släppt en halvtimmeslång dokumentär om den magnifike dubble unghästvärldsmästaren. Se trailern här.

Kolla klippet: ”Gåshudshingsten”
Jovian tog nyligen hem sin andra världsmästartitel med Andreas Helgstrand i sadeln. Här syns ekipaget under det regniga ärevarvet vid UVM i Verden. Foto: Pernilla Hägg

”Han är ett som ett vilt lejon i stallet och som en liten gullig hund när man rider.” Det säger Andreas Helgstrand i dokumentären ”Jovian – The Rejected World Champion”, som just nu visas på Clipmyhorse.

I den halvtimmeslånga filmen möter vi flera av dem som har funnits runt den tvåfaldige unghästvärldsmästaren Jovian, från det att han föddes via hingstpremieringen som 2,5-åring och fram till idag. ”Det som gör Jovian så stark är att han visar upp så mycket känslor. Du får gåshud så fort han kommer in på banan”, säger Elise Ten Bosch som fött upp Jovian tillsammans med Emiel Ten Bosch.

Jovian-andreashelgstrand_pris
”Han gjorde inte många misstag”, säger Andreas Helgstrand om Jovians tidiga karriär i filmen. Foto: Pernilla Hägg

Dokumentären är gjord av den holländska filmmakaren Annika Siesling och är textad på engelska. Se trailern här under och hela filmen här (betaltjänst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden