Hoppning
13 augusti 2022 21:46
Ridsportplus

Ledaren i senior-SM väljer sin andrahäst

SM i hoppningNiklas Arvidsson är i ledning inför söndagens final i SM i hoppning. Men han väljer att rida finalen med sin andra häst, som han ligger trea på, och tappar därmed tätpositionen. ”Jag fick tänka lite fram och tillbaka”, säger Niklas Arvidsson till Ridsport.

Ledaren i senior-SM väljer sin andrahäst
Niklas Arvidsson väljer sin andrahäst Hotmail trots att det kostar honom ledningen. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med Komeet Vd Bisschop har Niklas Arvidsson tagit sig an de stora klasserna. Ekipaget fick bland annat starta de internationella klasserna på Falsterbo, och nu har de nollat sig igenom de två första omgångarna av SM-finalen, dessutom på en tid första dagen som gav dem tätplatsen.

Men i söndagens final väljer han att starta Hotmail, som visserligen också har gått felfritt så här långt men har tredjeplatsen. Därmed har chansen ökat för tvåan Fredrik Spetz och Flanagan att ta hem SM-titeln – förutsatt att båda ekipagen går felfritt.
− Jag vill ge Hotmail en chans att gå en bana på den här nivån. Det är hans tur, även om det inte är optimalt sett till mina möjligheter, förklarar Niklas Arvidsson som berättar att han övervägt fram och tillbaka.

− Antingen är vi felfria, eller så är vi inte. Och det finns inget som säger att Komeet hade gått felfritt, han hoppar fantastiskt men kan få ett antal fel andra gånger.

Ytterligare tre ryttare ligger inom fyrafels-spannet, Viktor Melin, Ottilia Lundgren och Amanda Eriksson. Seniorernas final går över en 1,55-bana och inleder finaldagen på Sundbyholm.

Flera ponnyekipage har medaljchans

Därefter vankas ponnyfinaler, och i alla kategorier finns ekipage som går in med noll fel.

I kategori B är de lika många som det finns medaljer. Alltså tre. Dessa är  Selma Gustafsson Thelin/ LLS Easy Peasy, Jonathan Hansson/ Stald Fox’s Mr Fox och Clara Westman/Munsboro Chocolate Fudge.

Jonathan Hansson Stald Foxs Mr Fox-7401
Jonathan Hansson och Stald Fox’s Mr Fox. Foto: Pernilla Hägg
Clara Westman Munsboro Chocolate Fudge-1369
Clara Westman och Munsboro Chocolate Fudge. Foto: Pernilla Hägg
Leiah Cissig Woodfield Night Light-0816
Leiah Cissig och Woodfield Night Light. Foto: Pernilla Hägg
Mathilda Hansson Electra-0465
Mathilda Hansson och Elektra ligger bra till i kategori D. Foto: Pernilla Hägg

I kategori C är det Mathilda Hansson/Unsphinx D’hurl ’Vent som har mest gynnsamma förutsättningar. Hon är ensam felfri hittills, men bara två tidsfel efter hittar vi Leiah Cissig/ Woodfield Night Light.

I kategori D dyker Mathilda Hansson upp igen, nu med Electra, som en av tre felfria. Hon delar förstaplatsen med Victoria Jensen och Inez HX samt lördagens bronsmedaljör i juniorernas SM, Liam Nilsson, som rider Crafty Colours.

Seniorernas SM-final startar kl 10. Därefter följer B-ponnyerna kl 11.30, C-ponnyerna 13.20 och D-ponnyerna kl 15.15.
Startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden