Ponny
5 november 19:10

Lindelunda Sportryttare vann SM-guld igen

Lag-SM i ponnydressyrLindelunda Sportryttare är bäst när det gäller – på söndagen blev det guld i lag-SM för andra året i rad. Inte helt oväntat låg Willands hack i häl med Täby Ryttarsällskap på bronsplats.

Lindelunda Sportryttare vann SM-guld igen
Lindelundas guldgäng. Foto: Yvonne Karlsson

Det blev en tajt strid om medaljerna vid lag-SM i ponnydressyr med 18 deltagande lag hos Åstorportens Ryttarförening på söndagen. Guldet gick slutligen till Föreningen Lindelunda Sportryttare som red ihop 143,536 poäng, följt av Willands Ryttarförening som tog silver med 142,477 poäng och bronset gick till Täby Ryttarsällskap som red i mål med 141,515 poäng.

Förhandsfavoriterna Lindelunda tog guld 2020 och silver 2021, sedan blev det guld i fjol igen och på söndagen upprepades alltså bragden. I guldlaget red Oliver Brink/Dot Com, Ebba Södermalm/Keizerskronn Finn, Angelina Brink/Sir Sansibar, Wilma Holmgren/HB Dancing Daylight, Saga Gyllenglad/Brouwerij’s Percival och Tilda André Hokfelt/Hamiltons I Did It My Way. Lagledare var i vanlig ordning Elin Aspnäs.

Oliver Brink, Angelina Brink, Wilma Holmgren och Tilda André Hokfelt var med och tog guld även i fjol. Angelina och Wilma var dessutom med och tog guld och silver åren innan.

Saga Söderlund/Max, Milla Blomqvist/Magic Golden Charm, Juni Skobe Rosén/Carpe Diem E, Alice Svanberg/Heaven’s On Fire, Wilma Bornhager/Frans Isak och Ronja Kardos/Nice One red i silverlaget. Filippa Wallqvist var lagledare.

Bronsekipagen var Agnes Michanek/Cappuccino, Elin Einerth/Runsås Chakira, Julia Sandell/Minigårdens Kapten Krok, Elsa Boklund/Blakt’s Tiara och Vida Nordling Pettersson/Dreaimalhoch S. Lagledare var Margareta Schmidt.

Resultatlistor Åstorp

Poängsammanställning lag-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden