Hoppning
19 april 2021 14:56

Lösningen på de inställda GHS-finalerna

Ny planDet nationella tävlingsstoppet satte också punkt för Gothenburg Horse Show nationella klasser. Men bara tillfälligt. Nu presenteras en lösning på hur finalerna ska genomföras.

Lösningen på de inställda GHS-finalerna
Kajsa Björe och Fine Emmely är ett av de ekipage som är kvalificerade för finalen i Arena Youth Tour. Foto: Roland Thunholm

Gothenburg Horse Show har gnuggat geniknölarna för att hitta en lösning på de inställda nationella finalerna som först skulle gått på Scandinavium, och sedan flyttades till Billdals Ridklubb på grund av virusutbrottet. Nu är planen klar för vad som ska hända med Sverigeponnyn, Arena Youth Tour och SWB Trophy i hoppning.

– Det är alltid viktigt för oss att främja de nationella ryttarna och bidra till utveckling och inspiration, det senaste året har ju varit mer utmanande än någonsin även på detta område. Därför känns det bra att vi nu har hittat lösningar för respektive kategori, så att de kvalade ekipagen som lagt tid och engagemang känner att de inte blir lämnade tomhänta efter vårens turbulens, säger Gothenburg Horse Shows tävlingsledare Tomas Torgersen i ett pressmeddelande.

Planen för att genomföra finalerna presenteras enligt nedan:

Sverigeponnyn

Semifinal och final kommer som tidigare meddelat att avgöras på Strömsholm första helgen i juni, under förutsättning att tävlingarna för ryttare födda 2005 eller senare är öppnade av myndigheterna på ett sådant sätt att tävlingen kan genomföras. Förhoppningen är att fler kval ska kunna genomföras inför finalerna.

Arena Youth Tour

Premiäråret av Arena Youth Tour blev inte som planerat när både final 1 i Friends Arena och final 2 i Scandinavium tvingades ställas in. Tillsammans med arrangören bakom Sweden International Horse Show har Gothenburg Horse Show beslutat att de ryttare som var kvalificerade till finalerna kommer dela på de prispengar som är avsatta. Listan på vilka ryttare som var kvalificerade för finalen finns här.

SWB Trophy – hoppning

Finalen i hoppningens SWB Trophy kommer att avgöras under Gothenburg Summer Tour, som arrangeras av Fjärås Hoppryttare på Åbytravet 19-23 juni.

– Naturligtvis kan det fortfarande komma att förändras utefter de restriktioner som råder, men i nuläget är det så här vi ser att finalerna kan genomföras. Vi är väldigt glada och tacksamma för att Strömsholms RF och Fjärås Hoppryttare ställer upp och hjälper oss med planering och genomförande av våra klasser, avslutar Tomas Torgersen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden