Hoppning
12 december 2019 11:08

Mästarnas mästare ska koras i Genève

StjärntättFlera olympiska mästare, världsmästare och Europamästare är på plats i Genève i helgen. På fredagskvällen gör tio av världens absolut bästa hoppryttare upp i Top Ten-finalen, där Sverige har två ryttare med.

Mästarnas mästare ska koras i Genève
Startfältet till fredagens Top Ten-final är fyllt av stjärnor. Foto: Rolex Grand Slam

Fredagskvällen i Genève är vikt åt Top Ten-finalen, där Peder Fredricson och Henrik von Eckermann finns med som två av de tio till start. Finalen rids i två 1,60-rundor, och vinnaren kan åka hem med en rejäl prischeck. Top Ten-finalen introducerades 2001 av den internationella hoppryttarklubben, IJRC, och backas upp av Rolex. 2018 vann världsettan Steve Guerdat med sin Alamo, och ekipaget är på plats för att försvara sin titel.

All In och Mary Lou går finalen

Peder Fredricson har med sig H&M All In, H&M Crusader Ice och H&M Chacco Dia, där All In går finalen. Henrik von Eckermann kommer till Genève med Toveks Mary Lou och Fancy Me. Förutom Top Ten-finalen väntar även Rolex Grand Prix på söndag.

Henrik von Eckermann berättar att läget känns bra i Genève på torsdagen.
– Mary Lou är på hugget, hon går direkt in i Top Ten-finalen i morgon. Eftersom planen är att hon även ska gå Grand Prix på söndag så blir det ingen mer klass nu innan Top Ten, det hade kanske varit skönt men jag vill inte att hon ska gå för många stora klasser.

Ryttarna i Top Ten-finalen

Steve Guerdat, Schweiz
Martin Fuchs, Schweiz
Daniel Deusser, Tyskland
Christian Ahlmann, Tyskland
Ben Maher, Storbritannien
Peder Fredricson, Sverige
Henrik von Eckermann, Sverige
Pieter Devos, Belgien
Darragh Kenny, Irland
Kent Farrington, USA

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden