Fälttävlan
13 april 2021 13:27

Michael Jung pensionerar sin världsstjärna

AvelsboxenTillsammans med fischerRocana red Michael Jung hem ett VM-silver 2014, samt ett guld med det tyska laget. Nu är dock karriären över för stoet, som även vunnit unghäst-VM - nu pensioneras Rocana från tävling och sätts i avel.

Michael Jung pensionerar sin världsstjärna
Michael Jung och fischerRocana har gjort sin sista tävling tillsammans. Foto: Roland Thunholm

FischerRocana (sto -05, e Ituango xx-Carismo, uppf Mirko Glotz, äg Brigitte & Joachim Jung) inledde sin internationella tävlingskarriär på topp, genom att vinna unghäst-VM som 6-åring 2011. Därefter har stoet, riden av en av världens bästa fälttävlansryttare Michael Jung, radat upp framgångar – ekipaget tog individuellt silver och lagguld 2014, red hem ett EM-silver 2017 och lyckades med bedriften att vinna Kentuckys fyrstjärniga tävlingar tre år i rad 2015-2017.

Jung och Rocana var favoriter även till VM 2018, men då satte en mindre skada stopp för start.

Ekipaget gjorde sin sista internationella start tillsammans i augusti 2020, och nu meddelar Jung att avelsboxen väntar för det 16-åriga stoet.
”Jag kommer att pensionera fischerRocana från tävling. Hon är i superform och det är dags att få ett par föl efter detta fantastiska sto”, skriver Jung på Instagram.

Se ekipagets vinnarrunda i terrängen från Lexington, Kentucky, 2016:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden