Hoppning, Nyheter
22 februari 2018 10:28

Morgondagens vinnare gjorde upp, Herzig blixtsnabb

GHSFort, snabbt och kompetent, Morgondagens vinnare intog Scandinavium. Landets bästa hoppjuniorer gjorde upp om startordning i fredagens final.

Morgondagens vinnare gjorde upp, Herzig blixtsnabb
Kvalvinnande Linus Herzig med Bologna. Foto: Roland Thunholm

Den prestigefyllda serien för hoppjuniorer Morgondagens vinnare inledde Gothenburg Horse Show på torsdagens morgon. De sexton kvalade finalisterna gjorde upp i en tidshoppning med bedömning A på en bana med elva hinder och 13 språng på 1,30-höjd.

Det fanns nerver och anspänning i luften och kanske det blev en del rivningar och något stopp som får skrivas på kontot för Scandinavium-nerver. I dagens klass kände ekipagen på banan och atmosfären, på spel stod en bra startplats i fredagens final.

Nerver var inte något som påverkade kvalvinnaren Linus Herzig med sin fina Bologna (KWPN f -06 e Lord Z ,Natal, äg Peter Herzig).
– Vi hade hela tiden planen att jag skulle rida snabbt för att få så bra läge i finalen som möjligt, det höll hela vägen.
– Det här är större och mer speciellt än något vi gjort innan. Jag har ridit Bologna i ett år, en månad och några dagar, det är speciellt, sa en riktigt glad kvalvinnare.

Dressyr
Kvalvinnande Linus Herzig med Bologna. Foto: Roland Thunholm

Linus Herzig och Bologna var snabbast på tiden 62,61 sekunder. Han och fyra andra ekipage klarade nollan med strid om tiden. Stina EfraimssonDana (KWPN f -08 e Corland-Faldo, äg Magnus Efraimsson) tog andraplatsen mindre än sekunden efter.

180222_stina Efraimsson_dana_rt_a74q0078
Stina Efraimsson och Dana Foto: Roland Thunholm

Övriga felfria var Tilda Eldh / Cash InJoel Torstenson / Main Escada och Michelle Cranning Hillgren / Udermus.

180222_erik_nordstrom_imola_rt_a74q0012
Erik Nordström med Imola Foto: Roland Thunholm
Joel Torstensson på Main Escada Foto: Roland Thunholm

Banskiss

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden