Sverige
21 december 2021 13:32

Nu får ridskolan använda sitt ridhus

Farligt takTaket på ridhuset i Umeå behövde kraftig förstärkning och bedömdes som farligt att vistas i. Undervisningen har hållits utomhus, men nu får föreningen flytta in under tak igen.

Nu får ridskolan använda sitt ridhus
Nu är det säkert att rida under taket igen. Foto: Umeå Ryttarförening

Undervisningen på Umeå Ryttarförening har fått ske utomhus hela hösten. Sedan två veckor finns ett tält på plats.

– Vi har fått ställa in alla tävlingar och träningsverksamheten har blivit hårt neddragen. Men det värsta är egentligen att vi fått ställa in mycket av våra ordinarie ridlektioner, säger Camilla Granberg, verksamhetschef Umeå Ryttarförening, till TV4.

Nu går det dock att använda ridhuset igen.
– Det är kommunen som bekostat takreparationen. Att vi fått ställa in alla tävlingar samt uthyrning av lokaler på vår anläggning gör att vi tappat stora summor. Lektioner har ställts in på grund av mycket dåligt väder och underlag samt att det varit för kallt, berättar Camilla Granberg för Ridsport.

Statens haverikommission har kommit fram till att 51 kommuner har idrottshallar med felaktigt tak som inte tål stora snömängder. Det är kommunerna som ska se till att hallar och ridhus inte är farliga att vistas i. Men haverikommissionen anser att kommunernas arbete inte är tillräckligt. Allt enligt TV 4.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden