Hoppning
16 augusti 2018 10:29

Ny satsning: Elin Jansson och Arnold Assarsson flyttar utomlands

SatsningHoppryttarna Elin Jansson och Arnold Assarsson flyttar till Tyskland där nya möjligheter väntar för paret.

Ny satsning: Elin Jansson och Arnold Assarsson flyttar utomlands
Paret flyttar till Tyskland. Arkivbild: Roland Thunholm

Elin Jansson och Arnold Assarsson har under många år varit baserade på Loviseholms Gård där de har byggt en verksamhet med träningar, avelsarbete med Gocksta Stuteri och utbildning av hästar från unghästtester och championat upp till svår klass.

Nu flyttar familjen till Tyskland, där de ska arbeta vidare med tävlingshästar för Manfred von Allwörden och Gestut Grönwoldhof. Elin berättar på Loviseholms sida att de har sökt efter möjligheter att lyfta verksamheten och sig själva inom hoppsporten.
”Våra egna resurser är helt enkelt inte starka nog för att tävla och handla på högsta internationella nivå samtidigt som vi driver verksamheten på hemmaplan. De riktigt starka hästägarna och sponsorerna har tidigare inte rotts i land trots mycket arbete och när vi nu fått en möjlighet att rida och verka för en oerhört framgångsrik uppfödare och hästägare så känns det som ett naturligt steg i vår karriär”, skriver Elin på deras hemsida.

Loviseholm är även fortsättningsvis basen för uppfödning och försäljning, samtidigt som arbetet med tävlingshästar och ryttare sker hos Manfred von Allwörden och Gestut Grönwoldhof.

Läs mer i en intervju här.

180816elin Jansson-duchesse Van De Zuuthoeve5 130728 Rt
Elin Jansson och Duchesse van de Zuuthoeve på väg mot SM-guldet 2013.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden