Hoppning
20 september 2019 09:04

Ny spöregler införs i brittisk hoppning

ReglerNu inför det brittiska förbundet för banhoppning, BS, en ny spöregel för tävlingar i Storbritannien. Det handlar om att bara en speciell sorts vadderade spö får användas vid tävlingar.

Ny spöregler införs i brittisk hoppning
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Den nya spöregeln har kommit till som en del i British Showjumpings arbete för djurvälfärden. Detta skriver Horse and Hound.

Det handlar om att enbart en speciell sorts spö får användas vid hopptävlingar i Stobritannien. Spösorten är åt det kraftigare hållet och vadderat. Det är också reglerat i reglementet hur spöt ska hållas.

– Som ett nationellt ridsportförbundet är det en av våra huvuduppgifter att säkra djurens välfärd och införandet av den här regeln ser vi som ett sätt att göra det, säger Iain Graham i British Showjumping till Horse and Hound.

Det blir också nya regler när det gäller sporrar på hopptävlingar i Storbritannien. Det handlar om att enbart vissa sorters sporrar får användas och att längden på sporrar för seniorer inte får överstiga 4 cm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden