Körning
1 augusti 2019 14:14
Ridsportplus

Nya hästar hos Cecilia Qvarnström

Framtida stjärnorI helgen tog Cecilia Qvarnström SM-silver i sportkörning. Den här gången hette hästen Bambillini, ett svenskt halvblod som bara blir bättre och bättre. Själv har Cecilia varit ett frontansikte för körningen i många år, alltid i topp, aldrig utslagen. Med sig i lastbilen till Vaggeryd hade hon morgondagens stjärnor - Quality of Life och Chablis.

Nya hästar hos Cecilia Qvarnström
Ceclia Qvarnström tog med sig SM-debuterande Bambillini (vänster) till Vaggeryd och ”flickorna” Quality of Life (mitten) och Chablis (höger) fick följa med, mest för att miljöträna. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

–  Jag tog med dem också, det fanns ju plats och vilken bra miljöträning!
Parallellt med SM-klasserna fanns också ”vanliga” klasser från lätt till svår, det var här ”flickorna” skulle starta. Med på tävlingen fanns Bo Eriksson och Ann Edling för att följa sin häst, Quality of Life (e Quasar de Cahurry-Lauries Crusador xx, uppf Sylvia Holtkamp-Endermann). Hästens första riktiga tävling och Bos och Anns första kontakt med en körtävling.

Ändrade planer

–  Hon skulle absolut inte bli en körhäst, berättar Ann, men så blev det strul och våra planer för henne fungerade inte. Så jag fick tips om att ringa Cecilia Qvarnström, och fråga henne om hon var intresserad att köra hästen. Det var hon och det här är jättespännande!
Idag är det Cecilia som äger hästen, men Ann och Bo kommer säkert tillbaka till en körarena – det här var ju kul.

Det är inte första gången som Cecilia Qvarnström tar över hästar. Hästar som har problem i det de förväntas göra, hästar som inte passar ägaren, hästar som måste göra något annat. Ägarna ringer Cecilia och i många fall landar hästarna i stallet i Flyinge och sedan händer det saker. Vissa går vidare, andra blir tävlingshästar och vissa av dem går hur långt som helst. Cecilias rykte om att ha magi i sina hästhänder bara växer.

Quality of Life gick en komplett tävling i klassen lätt B häst med ett dressyrresultat på 42,50. Totalt blev hon trea i klassen.
– Jag kände hela tiden efter om hon skulle fixa det, var också beredd att bara trava förbi hindren i maraton, men allt gick bra.

Chablis (e Ampere-Highlander, uppf Katarina Ulfsparre) gick bara dressyren, mest för att miljöträna på en stor tävling med hästekipage överallt. Hon tog det med fattning.
– En häst med otrolig kvalitet, menar Cecilia.
– Hon förbättras hela tiden.

Och så då Bambillini (e Bocelli-Bellini, uppf Leia Ljung Ericsson), en häst som visserligen gått svår klass på flera stora tävlingar med fina resultat men som kanske inte var den hetaste SM-kandidaten just där, just då. Och så slår han till och blir SM-tvåa med en fin avslutning på en precisionsbana som var svår, trång och omdiskuterad.

Med bilen full av fina hästar med kapacitet för väldigt mycket – snacka om att Cecilia Qvarnström är tillbaka – fast hon har egentligen aldrig varit borta från den absoluta toppen i svenska sportkörning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden