Dressyr
18 november 2020 13:59

Nytt datum för Lövstafinalerna och ponnyküren

Nya budDet har varit många turer kring finalerna i Lövsta Future Challenge i dressyr och ponnykürfinalen. Nu är ytterligare ett nytt datum satt på Strömsholm efter att det senaste finaltillfället ställdes in. En krock i tävlingskalendern gör dock att ponnyküren snabbt flyttats till en egen plats.

Nytt datum för Lövstafinalerna och ponnyküren
Både tränaren Elin Aspnäs och adepten, nyblivna guldmedaljören, Elliot Nilsson kan nu ladda för finaler på Strömsholm i februari. Foto: Privat

Hela havet stormar. Så skulle man kunna beskriva fixandet och trixandet med att lösa nya datum och även tävlingsplats för finalerna i Lövsta Future Challenge i dressyr och ponnyküren som ursprungligen var tänkta att gå på Friends. Med nedstängningen av Ridskolan Strömsholm försvann nyligen det senaste finaltillfället som var satt till sista helgen i november.

Nu är ett nytt datum återigen spikat för finalerna och det är fortfarande Strömsholms Ridsportförening som står som värd för Lövsta Future Challenge. En tävlingsansökan ligger just nu i TDB för det SRF kallar ”vinterdressyr” med tävlingsdatumen 4-7 februari 2021. Lövstafinalerna går 6-7 februari.

”Samma upplägg, samma plats, samma kvalade ryttare och hästar, men nytt datum och förhoppningsvis ett lite ljusare läge med covid-19”, skriver Lövsta Future Challenge på Facebook.

Även ponnykürfinalen skulle initialt ha gått ihop med Lövstafinalerna, men en krock i tävlingskalendern gör nu att den istället äger rum hos Åstorps Ryttarförening samma helg.

Kvalade U25-ekipagen i Lövsta Future Challenge

Emma Jönsson – Gerion
Lina Dolk – Lanquedoc
Emelie Aldenfalk — Winton
Charlotta Lundblad – Wellington
Lo Dahlquist Mörkenstam — Welton Five
Elin Mattsson – Beckham
Linnea Lydèn – Don Ludovici
Mathilda Andersson Antelli – Chicago

Kvalade unga Grand Prix-hästarna

Floppy Disc – Emelie Nyreröd
Van Vivaldi 1286 – Tinne Vilhelmson Silfvén
Dora – Ebba von Essen
Leopold – Mia von Essen
Edwin – Anette Christensson
Rolecz – Anna Österberg
Locatelli – Stefan Jansson
Zidney – Stefan Jansson
Flawless – Anna Svefors
Autograf Q – Mads Hendeliowitz
Exklusive – Elin Aspnäs

Stefan Jansson som kvalat in två unga Grand Prix-hästar måste enligt reglerna välja vilken häst han ska rida i finalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden