Fälttävlan
6 oktober 2023 15:14

Oliver Townend tillbaka på tronen – Andersén fortfarande bästa svensk

InternationelltEn nygammal världsetta och samma svenska högst rankad. Den nya världsrankningen i fälttävlan är här med en annan svensk som har klättrat nästan 90 placeringar.

Oliver Townend tillbaka på tronen – Andersén fortfarande bästa svensk
Oliver Townend och Ballaghmor Class. Foto: FEI/Libby Law Photography

Storbritanniens Oliver Townend har tagit över platsen som världsetta i fälttävlans nya rankning med resultat fram till och med slutet av september 2023.

Detta är en plats som den då och då omstridde britten hade även för ungefär ett år sedan och har haft i totalt hela 50 månader.
– Det är och kommer alltid att vara en ära att vara nummer ett i din sport, säger Oliver Townend till Internationella Ridsportförbundet, FEI.

Townend petar ner Rosalind Canter, Storbritannien, från tronen. Regerande Europamästaren är nu tvåa.

Nya Zeelands Tim Price, som har varit världsetta i elva månader innan Canter klev upp på tronen är nu fyra medan USA:s Martin Boyd har tagit sig upp till tredjeplatsen.

Frida Andersén är fortfarande bästa svensk, men tappar ordentligt. Hon går från plats 44 till plats 87. Amanda Andersson ligger kvar på plats 117 medan Sara Algotsson Ostholt klättrar från plats 146 till plats 140.

Louise Romeike står för ett ordentligt kliv från plats 228 till plats 141, en klättring med 87 placeringar sedan förra rankningen.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden