Hoppning
11 juni 2023 15:07

Olympiske guldhästen skadad i Grand Prix-hoppning

InternationelltUPPDATERAD 17.15 Explosion W, som reds till individuellt OS-guld i Tokyo 2021 av brittiske Ben Maher, skadades på banan under den femstjärniga Grand Prix-hoppningen i franska La Baule på söndagens eftermiddag.

Olympiske guldhästen skadad i Grand Prix-hoppning
Explosion W och Ben Maher. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var mitt i franska La Baules femstjärniga Grand Prix över 1,60-hinder som något hände med det olympiska guldekipaget.

Efter att ha hoppat hinder nummer 5 verkade Ben Maher uppfatta att något var fel med sin stjärna och han stannade hästen och satt av. Explosion W (KWPN val f -09 e Chacco Blue-Baloubet de Rouet, äg Pamela Wright och Charlotte Rosser) var då synbart halt på vänster fram.

Klassen pausades och en trailer kördes in på banan för att hämta världsstjärnan, som dock kunde gå in i trailern för egen maskin.

Uppdatering 17.15: I ett pressmeddelande från arrangören några timmar efter incidenten uppges att valacken mår bra efter omständigheterna och är tillbaka i sin box och äter hö.

Den 14-årige valacken hade skadeproblem förra året och kom inte till start i VM.

Grand Prix-hoppningen blev så småningom en riktig svenskfest.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden