Fälttävlan
15 maj 18:17

Oväntad vinst för segraren i Badminton Horse Trials

Badminton Horse TrialsDet blev Nya Zeelands Caroline Powell med Greenacres Special Cavalier som vann Badminton Horse Trials under den gångna helgen. Ryttaren hade inte räknat med en seger.
– Jag tänkte att en tredjeplats skulle vara toppen, men att vinna – wow, sa hon till Horse and Hound.

Oväntad vinst för segraren i Badminton Horse Trials
Caroline Powell med Greenacres Special Cavalier vann Badminton 2024. Foto: Nigel Goddard

Badminton Horse Trials är en av de tuffaste och mest prestigefyllda tävlingarna i fälttävlan och arrangerades den 8 – 12 maj. I år blev det Nya Zeelands Caroline Powell med Greenacres Special Cavalier som tog hem segern. Det var femte gången som en ryttare från Nya Zeeland vann den femstjärniga tävlingen, men första gången för Caroline.

Efter dressyr och terräng var det dags för banhoppning på söndagen och ekipaget låg sexa inför det avgörande momentet. Ställningen kastades dock om och efter att ekipaget levererade en felfri banhoppning blev slutresultatet totalt 43,2 straff och man kunde konstatera att de tog hem segern i Badminton Horse Trials 2024.

Ryttaren var både glad och tagen efter vinsten.
– Jag tänkte att en tredjeplats skulle vara toppen, men att vinna – wow. Det är helt otroligt och betyder så mycket. Jag är ju inte ung längre, så bara att ta upp en häst till den här nivån är svårt nog, men att vinna, jag kan inte tro det, sa den 51-åriga ryttaren till Horse and Hound.

Resultat Badminton 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden