Dressyr
27 april 2019 18:04

Övertygande seger för Gunilla Byström

PersonbästaGunilla Byström och Vectra är i en härlig form. I Lidköping blev det en övertygande Grand Prix-seger på nytt personbästa - över 73 procent.

Övertygande seger för Gunilla Byström
Gunilla Byström och Vectra vann Grand Prix-klassen i Lidköping (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

21 ekipage startade i lördagens FEI Grand Prix vid Lidköpings Ridklubb. Med nytt personbästa på 73,043 procent tog regerande NM-mästarna Gunilla Byström och Vectra (SWB sto f-05 e Silvano-Amiral, uppf Carolin Ljungcrantz & Håkan Kindblom) hem en övertygande seger och prischecken på 3 000 kronor.

Lidköping är Gunillas och Vectras andra tävling för säsongen, och de har visat att de är i riktigt fin form detta år. I februari var ekipaget i norska Lillestrøm och åkte hem med en andraplats i Grand Prix-klassen och en seger i specialen (läs mer här). Nu väntar start i söndagens Grand Prix kür i Lidköping, som också är årets andra kvaltävling i Dressage Power Grand Prix Tour.

Personbästa för Ida-Linn och Dan Brown

På andra plats placerade sig Ida-Linn Lundholm och Dan Brown med 72,609 procent, vilket är personbästa även för detta ekipage som för en dryg månad sedan gjorde comeback på tävlingsbanorna (läs mer här). Trea placerade sig Louise SättermannAlex med 67,681 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden