Sverige
14 november 2019 11:08

Regeringen avsätter miljoner till djursjukvården

SatsningI regeringens höstbudget finns det flera miljoner avsatta till djursjukvården, för att säkra tillgången på veterinärer. Enligt landsbygdsministern finns det flera anledningar till den veterinärbrist som uppstått.

Regeringen avsätter miljoner till djursjukvården
Enligt landsbygdsministern ska det satsas miljoner på att förbättra djursjukvården. Arkivbild: Istock

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) besökte nyligen Västerbotten för att diskutera veterinärbristen, skriver Veterinärmagazinet. Regeringen har som mål att alla djur ska få den vård de behöver, alla tider på dygnet och i hela landet. Landsbygdsministern menar att bristen på veterinärer delvis beror på att djurägare idag söker mer vård, att det finns möjlighet att utföra fler behandlingar och att platserna på veterinärutbildningen inte har anpassats till utvecklingen.

Därför har regeringen avsatt 15 miljoner kronor för 2020 och 2021, samt 20 miljoner kronor under 2022 i höstbudgeten för att säkra tillgången på veterinärer.
– Vi ger pengarna till Jordbruksverket, som kommer att fördela ut pengarna där behoven är som störst, har landsbygdsministern sagt till SVT.

Här kan du läsa mer om den debatt i ämnet, som pågått på Ridsports sajt under hösten:
”Nu är det dags att stå upp för det svenska djurskyddet”
Jordbruksverket svarar: ”Vi står upp för djurskyddet!”
Svar till Jordbruksverket: ”Dags att modernisera djurskyddet” 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden